Šport
ponedeljek, 18. februar 2019

Reprezentanti FUTSAL-a se ne dajo!

3. SFL - zahod

Čeprav je bilo trenutno obdobje za študente zelo zahtevno, se je futsal liga nadaljevala po ustaljenem urniku.  To nedeljo, se je naša ekipa pomerila z ekipo RC TEAM iz Kopra. Za Futsal UP, so na igrišče stopili: Niki Boroja-vratar, Kosta Makitan –kapetan, Marin Mandir, Edin Adilović, Žan Bratina, Boris Turudija, Matic Krapež in Jure Pajnkihar. Že sam uvod je pokazal, da tekma ne bo lahka, kajti nasprotnik ,se je že v začetku povlekel na svojo polovico,  postavil bunker in prežal le na protinapade. Naša ekipa je vseskozi vršila pritisk in ogrožala vrata nasprotnika, žal pa so bili napadalci, v najpomembnejših trenutkih, premalo zbrani. Po mučnih 10 minutah, v katerih smo jalovo napadali, smo le prisilili nasprotnika, da je storil napako, iz katere smo, po domiselni akciji Turudije in Adilovića, povedli. Zadetek za vodstvo 1-0, je dosegel kapetan ekipe Kosta Makitan. Polčas se je zaključil z našim minimalnim vodstvom. 


V drugem polčasu, je naša ekipa dvignila ritem igre in takoj zavladala na igrišču. Napadi so se vrstili drug za drugim. Pravi pristop in ogromen pritisk na nasprotnika, sta prinesla želen rezultat. V nekaj minutah, je naša ekipa z goli Bratine ( po samostojnem prodoru in asistenci Mandirja), in Pajnkiharja, (s strelom z razdalje) povedla že s 3-0, a je v nadaljevanju popustila, in nasprotniku dovolila, da je rezultat znižal na 3-2. Po minuti odmora, je ekipa ponovno zaigrala bolj odgovorno, predvsem taktično bolj zrelo, in plod tega, sta bila še dva zadetka v mreži nasprotnika. Po gneči v nasprotnikovem kazenskem prostoru, je za 4-2 iz bližine zadel Jure Pajnkihar. Končni izid 5-2, pa je z močnim strelom postavil Kosta Makitan. 

Izjava (Niki Boroja): Pohvalil bi vse soigralce za borbo in dobro igro ter nasprotnika za dober nastop. Pohvalil bi tudi našega kapetana Kosto Makitana za odlično vodenje ekipe v ključnih trenutkih. 

Izjava (Kosta Makitan): Z našo igro sem izredno zadovoljen in upam, da bomo nadaljevali z zmagami do finala.

To je že 8 zmaga naših reprezentantov v tem tekmovanju, zato gredo pohvale celi ekipi!