ŠOUP Študentska organizacija Univerze na Primorskem

Prehrana

Vse o subvencionirani študentski prehrani


Kaj je subvencionirana študentska prehrana
Subvencionirana študentska prehrana je način podpore, ki ga daje država študentom. S subvencijo država subvencionira del obroka v restavracijah, ki imajo pogodbo za subvencionirano prehrano in tako študentom omogoča vsaj en topel obrok in 2 dcl vode ali brezalkoholne pijače brez doplačila, za vsak delovni dan v mesecu. Število subvencij, ki jih lahko prejmeš je torej omejeno na število delovnih dni v mesecu.

Kje najdem vse ponudnike študentske prehrane na enem mestu
Brezplačna aplikacija za Android ŠOUPit! je, poleg novic in dogodkov na Obali, v pomoč in korist tudi pri iskanje lokacije ponudnikov subvencionirane prehrane, oddaljenost do najbližjega ponudnika in hkrati ponuja navodila za pot do izbrane lokacije, v kolikor bo uporabnik vklopil GPS lokalizacijo. V zavihku študentska prehrana so uporabnikom prav tako na voljo informacije o ponudniku študentske prehrane (menu, kontakti, itd.).

Število subvencij na mesec za študijsko leto 2016/2017
Oktober 20
November 21
December 21
Januar 22
Februar 19
Marec 23
April 18
Maj 21
Junij 22
Julij 10*
Avgust 10*
September 21

Študenti lahko koristijo subvencije od 8. ure zjutraj do 8. ure zvečer.
*Od 15. julija do 15. avgusta študent nima možnosti koriščenja subvencionirane študentske prehrane.
 

Kdo je upravičen do subvencionirane študentske prehrane
Do subvencije ste opravičeni vsi študentje, ki se izobražujete na visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji. Subvencijo lahko koristite redni in izredni študentje, absolventi ter absolventi podiplomskega študija (če niste zaposleni ali iskalci zaposlitve).
Do subvencije so upravičeni tudi vsi študentje tujih univerz, ki v okviru mednarodnih izmenjevalnih programov v RS opravljate študijske obveznosti in vam univerza ali visokošolski zavod s potrdilom dodeli tak status.
Študentje, ki ste mamice ali očki, imate pravico do desetih (10) dodatnih subvencioniranih obrokov mesečno. Ta pravica se šteje za vsakega otroka, uveljavlja pa jo lahko samo eden od staršev.
Deset dodatnih subvencij imate tudi študenti s posebnimi potrebami zaradi težje funkcionalne prizadetosti ter otroci padlih v vojni za Slovenijo z statusom študenta.

Kako se določi razlika v ceni do polnega obroka
Ko se gostinec prijavi na razpis navede polno ceno za obrok. Od te cene se odšteje državna subvencija, ki je za vsak obrok enaka, tako dobimo ceno razlike med polno vrednostjo obroka in subvencijo.

Kaj ti pripada za študentsko kosilo
Vsakemu študentu ob plačilu z mobilnim telefonom ali kartico pripada glavna jed + 2 hoda (izmed: juha, solata, sadje). Ob obroku ti pripada še 2 dcl vode, izjema pri 2dcl vode pa je dostava na dom. Vsak ponudnik je dolžan tedensko posredovati ponudbo za študentska kosila v skladu z oddano razpisno dokumentacijo, s katero je bil izbran na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Za kosila ne sme zaračunavati doplačil! Študent lahko izbira med ponudbo, ki je na voljo za študente in ki mora biti objavljena na vidnem mestu v restavraciji in ne med ponudbo a la cart, z možnostjo doplačila.

Kaj potrebuješ ob naročilu obroka
Ko hrano naročiš moraš prijaznemu natakarju ali natakarici povedati, da boš koristil subvencijo, ko pa napoči trenutek plačila, moraš predložiti osebni dokument s sliko ter plačati razliko do polne vrednosti kosila.

Če subvencijo ne porabiš v predpisanem času
Subvencije, ki jih ne porabiš v tekočem mesecu, se ti prenesejo v naslednji mesec in veljajo dva še dva meseca. Če jih v tem času ne porabiš se ti izbrišejo. Vsak mesec pa pridobiš subvencije za tekoči mesec.

ZAPOREDNI KORAKI ZA ŠTUDENTA ZA UVELJAVLJANJE SUBVENCIJE

1. Spletna prijava (www.studentska-prehrana.si)

2. Potrdilo prijave pri referentu in registracija identifikacijskega sredstva (mobilni telefon ali brezkontaktna kartica)

3. Aktivacija in pregled stanja na spletnem portalu

Vsi študenti, ki ste že vpisani v bazo, morate na začetku študijskega leta svoj status podaljšati. Ob predložitvi osebnega dokumenta in dokazila o statusu (potrdilo o vpisu, indeks ali študentska izkaznica) za tekoče študijsko leto se vam podaljša status za naslednje študijsko leto.

Potrebna dokazila:

REDNI in IZREDNI ŠTUDENTI:
indeks ali študentsko izkaznico ali originalno potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto, kateremu mora študent predložiti na vpogled osebni dokument. Ob tem študent podpiše izjavo, da ni zaposlen oziroma iskalec zaposlitve.

ŠTUDENTJE S POSEBNIMI POTREBAMI ZARADI TEŽKE OZ. TEŽJE FUNKCIONALNE PRIZADETOSTI:
indeks ali študentsko izkaznico ali originalno potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto, kateremu mora študent predložiti na vpogled osebni dokument, ter potrdilo o težki oz. težji funkcionalni prizadetosti. Ob tem študent podpiše izjavo, da ni zaposlen oziroma iskalec zaposlitve

ŠTUDENTI STARŠI:
kopijo rojstnega lista otroka, indeks ali študentsko izkaznico ali originalno potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto, kateremu mora študent predložiti na vpogled osebni dokument. Ob tem študent podpiše izjavo, da ni zaposlen oziroma iskalec zaposlitve.

KJE UREDIM VSE POTREBNO
Za področje Primorske lahko vpis urediš na prodajnih mestih ŠOUP, ob predložitvi potrdila o šolanju, veljavnega za tekoče študijsko obdobje in osebnega dokumenta ali študentske izkaznice, prav tako potrjene za tekoče študijsko obdobje ali osebnega dokumenta.

Vse za subvencionirano študentsko prehrano urediš na točkah subvencionirane študentske prehrane (SŠP) ŠOUP, ob predložitvi potrdila o šolanju, veljavnega za tekoče študijsko obdobje in osebnega dokumenta ali študentke izkaznice, prav tako potrjene za tekoče študijsko obdobje in osebnega dokumenta.

ŠOUP KOPER - ŠTUDENTSKI CENTER UP (ŠCUP)
Čevljarska ulica 27, 6000 Koper
T: 05 662 62 21, M: 031 452 000
E: prehrana@soup.si
Urnik: PONEDELJEK - PETEK:  9.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00

ŠOUPostaja PORTOROŽ (Turistica)
Obala 11a, 6320 Portorož
E: prehrana@soup.si
Urnik: PONEDELJEK - ČETRTEK: 9.00 - 13.00
          PETEK: ZAPRTO

ŠOUPostaja KGŠ NOVA GORICA
Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica
T: 05 333 38 70, M: 031 323 090
Urnik: PONEDELJEK, TOREK, ČETRTEK in PETEK: 8.00 - 14.00
            SREDA: 11.00 - 17.00

          
ŠOUPostaja KAŠ AJDOVŠČINA
Cesta IV. Prekomorske brugade 61a, 5270 Ajdovščina
T: 059 014 291, M: 051 654 002
Urnik: TOREK: 12.00 - 14.00
            SREDA: 13.00 - 16.00
            PETEK: 15.00 - 18.00
            SOBOTA: 10.00 - 13.00


ŠOUPostaja SEŽANA
Kraška ulica 2, 6210 Sežana
Urnik: ponedeljek in sreda 10.00 - 12.00


ŠOUPostaja IZOLA (PRIMSS)
Koprska ulica 18, 6310 Izola
T: 05 902 62 90
Urnik: torek - četrtek:10.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00 

PRILOGE:

Vsebinska vprašanja ponudniki podajajo pisno na elektronski naslov gp.mddsz@gov.si s pripisom »Javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2017 in 2018«, najkasneje štiri dni pred koncem roka za oddajo vlog.
Odgovori na vsebinska vprašanja Javnega razpisa za subvencionirano študentsko prehrano se bodo nahajali na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Odgovori na vsebinska vprašanja glede Javnega razpisa 2017/2018 se nahajajo na tej POVEZAVI.

PRILOGE:

mag. Aleksandra Rengeo
vodja subvencionirane študentske prehrane ŠOUP

Kontakt:
E: ali
T: +386 5 662 62 21
 

DOGODKI

29. jun 21:00

Ob četrtkih v Art kino Odeon Izola

Art kino Odeon Izola, Ulica Prekomorskih brigad 4, Izola
30. jun 00:00

Raziskovanje življenja v morju in ob...

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič
30. jun 19:00

13. MareziJazz

Marezige
12. jul 20:30

Festival JEFF 2017

Pokrajinski muzej Koper