Šport
ponedeljek, 18. februar 2019

Eurofit fest

Najbolj magična konvencija se bliža s svetlobno hitrostjo!

9. in 10. marca 2019 bo v športni dvorani Medvode potekala ena največjih fitnes konvencij v Evropi. 

Več kot 30 svetovno priznanih vaditeljev fitnes in skupinske vadbe bo na športno – rekreativnem in dobrodelnem dogodku EUROFIT® FEST v dveh dneh izvedlo več kot 50 organiziranih vadb, predavanj in delavnic ter navduševalo okoli 1.500 navdušencev joge, fitnesa, osebnega trenerstva, aerobike, pilatesa, plesa in številnih drugih zvrsti vadbe. Glavni namen največje fitnes konvencije je spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti.


Na festu tudi tekmovanja

Na EUROFIT® FEST-u bodo posameznikom in skupinam na voljo tri tekmovanja. Že četrto leto zapored bo potekalo evropsko tekmovanje za inštruktorja leta NEWCOMER CONTEST 2019. Namenjeno je vsem inštruktorjem vadbe, vaditeljem, trenerjem skupinskih vadb, dance aerobike, stepa, hi/lo in ostale vadbe, ki želijo svojo strast in predanost do vadbe predstaviti množici in se potegovati za naziv »najboljši inštruktor leta«.

SHOW GROUP PERFORMANCE je športno-rekreativno obarvano tekmovanje namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim plesnim skupinam. S svojo predstavitvijo v okviru fitnes konvencije lahko doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi.

Letos bo v Medvodah že drugič potekalo finalno tekmovanje BODIFIT® ATLET. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja. Prvo polfinalno tekmovanje je 23. januarja v športnem centru BODIFIT® City v Mariboru in 30. januarja v športnem centru BODIFIT® v Ljubljani. 

Gibanje za dober namen

EUROFIT® FEST nosi izrazito dobrodelno noto. V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja se organizatorji dogodka povezujejo z lokalno skupnostjo. Finančna sredstva, zbrana v okviru dogodka, organizator nameni gibalno oviranim, da imajo ti lažji in lepši vsak dan. 

Tako so v okviru EUROFIT® FEST-a organizatorji zbirali sredstva za Marušo s spinalno mišično atrofijo, ter Anjo in Dejana, ki trpita za cerebralno paralizo. Skupaj je bilo v dobrodelne namene zbranih že 25.000 evrov. Zbiranje finančnih sredstev bo tudi letos potekalo v vseh BODIFIT® centrih v Sloveniji, na TRR in na samem dogodku.

Prijave: www.eurofit.si/vstopnice.