Primss
ponedeljek, 18. februar 2019

Ali je svoboda to, da počneš, kar hočeš?

Brezplačna delavnica PRIMSS.

V torek, 19. 2. 2019, ob 17.30 bo Primorsko svetovalno središče v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper izvedlo brezplačno delavnico ALI JE SVOBODA TO, DA POČNEŠ, KAR HOČEŠ?

Večkrat se znajdemo v precepu, ali naj prvo poskrbim za druge ali zase? Če poskrbim najprej za druge, ali se morda preveč razdajam? Če prej kot na druge, pomislim nase, ali sem sebičen? Kako bodo name gledali drugi? Ali me bodo sprejeli ne glede na to, kako se odločim? Imam svobodo izbire? Če naredim tako, kot želim, ali se bom zmožen nositi z bremenom odgovornosti, ki jih prinašajo moje odločitve? Kako se postaviti zase, ko se mi vsiljuje tuja volja? 

Ljudje smo večkrat razpeti med individualnimi in skupinskimi interesi. Smo socialna bitja z vgrajenim mehanizmom za sočutno odzivanje na potrebe drugih. Hkrati se borimo za lastno preživetje. Katera je prava mera pri razumevanju odgovornosti do lastnega življenja in skrbi za dobrobiti drugih? Na ta in podobna vprašanja bomo poskusili odgovoriti celostno, upoštevajoč vse ravni človekovega funkcioniranja kot biopsihosocialnega bitja.

Delavnico bo vodila Nikolina Jeretič, magistrica biopsihologije, strokovna vodja Zavoda Primorsko svetovalno središče, Koper.

Projekt Bolj star, bolj moder je podprla Luka Koper, d.d. v okviru SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM.

Zanimivo /povezane novice