Interesne dejavnosti
torek, 27. februar 2018

Natečaj Rdeča nit 2018

Odprt je razpis za šudentski literarni natečaj.

Rdeča nit je literarni natečaj, v katerem lahko sodelujejo vsi študenti, ki ga organizirata Študentska organizacija Filozofske fakultete in Študentski svet Filozofske fakultete. Poslana dela izbrana komisija, ki jo sestavljajo študenti in profesorji, izbere zmagovalce na področju proze in poezije. 

Med predavanji zapisujete ideje za naslednjo pesem? Se vam med vožnjo z avtobusom zrcali nov dramski prizor? Na stranišču premlevate o ideji za naslednjo zgodbo?

Prijavite se na natečaj, ki je namenjen vsem osebam s statusom šudentke_a, ki pišejo kratko prozo, poezijo ali dramska besedila.

Besedila pošljite na elektronski naslov ff.rdeca.nit@gmail.com in sodelujte na Rdeči niti 2018. Rok za oddajo je 28. februar 2018. Tema je, seveda, prosta.

Omejitve in navodila za prijavo v posamezni kategoriji:
•KRATKA PROZA: max. 2 kratki zgodbi
Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki. Besedila ne smejo biti objavljena knjižni izdaji. Dovoljeno je pošiljanje zgodb s prejšnjih edicij natečaja le v primeru, da niso bile med zmagovalnimi ali v jagodnem izboru.

•POEZIJA: max. 5 pesmi
Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki. Besedila ne smejo biti objavljena knjižni izdaji. Dovoljeno je pošiljanje pesmi s prejšnjih edicij natečaja le v primeru, da niso bile med zmagovalnimi ali v jagodnem izboru.

•DRAMATIKA: max. 1 dramsko besedilo
Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki. Besedila ne smejo biti objavljena v knjižni izdaji oz. postavljena na oder.

Vsako besedilo pošljite v svoji datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom oz. prvim verzom. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, davčno številko, letnik študija in fakulteto) napišite v samo besedilo elektronskega sporočila. V “zadevo” elektronskega sporočila pa navedite, v katero kategorijo se prijavljate.

Komisije bodo izbrale 3 zmagovalke_ce (1. mesto, 2. mesto in 3. mesto) v vsaki kategoriji. Vsaka komisija se ima pravico odločiti ali nagrajuje posamezno delo ali avtorico_ja (torej poslan serijo) in morebitne spremembe števila nagrajenk_cev. Sestava komisij bo javljena na Facebook strani natečaja najkasneje do zadnjega dne natečaja. Zmagovalna dela bodo objavljena v zborniku. Zmagovalne trojice vseh treh kategorij bodo nagrajene. Višina in sestava nagrad bosta javljeni naknadno. Zmagovalke_ci bodo znani konec aprila 2018 na zaključni prireditvi v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani.

Zanimivo /povezane novice