Šport
torek, 27. februar 2018

Hubelić močen kot burja

Univerzitetna futsal liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 26. februarja 2018, se je v dvorani Srednje tehniške šole Koper odvil 4. krog Univerzitetne futsal lige.

FTŠ - FAMNIT 2 : 9

Na prvi tekmi večera so se pomerili študenti iz Fakultete za turistične študije - Turistica (FTŠ) in študenti Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Slednji so že v prvem polčasu pokazali zakaj jim pripada trenutno vodilno mesto na UFL lestvici. V prvem polčasu so zatresli mrežo Malin Svraka, Boris Turudija, in Nikola Ećimović (FAMNIT). V drugem polčasu je za 0: 4 zadel Matej Hubelić Orbanič. Takoj po golu, je ekipa FTŠ ukrepala in si vzela minuto odmora. Z novo taktiko so takoj po vrnitvi na parket med strelce vpisali Nisveta Vilić in Luko Flenderja. Ekipa FAMNIT-a je hitro odreagirala z obrambo in hitrimi prehodi v napad. Še štiri gole je v drugem polčasu dosegel strelec tekme, Matej Hubelić Orbanič (FAMNIT) in povečal razliko v golih na končnih 2: 9.

Matej Hubelić Orbanič, najboljši strelec 4. kroga lige (FAMNIT): »Čestital bi svoji ekipi za prikazano dobro predstavo, še posebej Borisu Turudiji v obrambi. Kljub oslabljeni zasedbi, smo igrali zadovoljivo. Najbolj sem zadovoljen z golom, ki sem ga zadel iz svoje polovice. Mojstrski gol je dosegel tudi soigralec Nikola Ećimović. Drugič vabim več navijačev, da se udeležijo tekme in uživajo v predstavah ekipe FAMNIT. Svojim soigralcem sporočam, naj se za naslednjo tekmo zberejo v večjem številu.«

FM - PEF 4 : 10

Tekma med Fakulteto za management (FM) in Pedagoško fakulteto (PEF) se je začela v intenzivnem ritmu. V prvem polčasu je ekipa PEF dosegla pet golov. Zadeli so Blaž Brudar, dvakrat Aleks Petrovčič in dvakrat Jure Pajnkihar (0: 5). V drugem polčasu  se je premoč PEF-a nadaljevala. Strelci drugega polčasa so bili Aleks Petrovčič, Matic Krapež in trikrat Blaž Brudar za PEF, ter Alen Dizdarević, Jan Zaletelj, Tilen Resnik in Zoran Grgić za ekipo FM.

Blaž Brudar (PEF): »Skozi izpitno obdobje smo se dobro kondicijsko pripravili in pretekli nasprotnika na igrišču, kar je bil tudi odraz na igrišču.«

Dragi futsalerji in navijači, vabimo vas k naslednjemu krogu lige, ki bo 12. marca 2018 v športni dvorani Srednje tehniške šole Koper.  Pomerili se bodo:

  • 20.15 FAMNIT: FVZ
  • 21.10 FM: FTŠ


LESTVICA UFL: https://www.uszp.si/sl/liga/futsal/lestvica

Pripravila: Brina Božič, UŠZP