Interesne dejavnosti
torek, 13. avgust 2019

Frivolus - festival uličnih umetnikov

Celoten program festivala je brezplačen.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 6. do 8. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Predstave bodo potekale na Carpaccievem trgu, Hlavatyjevem parku, Čevljarski ulici in mestni promenadi od 10. do 22. ure. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.

"Ulična umetnost je skupna kreacija umetnikov in občinstva, saj to ni več pasivno, temveč soustvarja in ne zgolj opazuje. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in v določenih primerih tudi narekuje, kako se bo igra odvijala," festival opisuje vodja projekta Tamara Crnjac in dodaja: "Predstave so namenjene vsem starostim, kdorkoli je lahko del izkušnje in uživa v čarobnih trenutkih festivala."

Festival bo gostil več kot 20 uličnih umetnikov in glasbenikov iz vseh koncev Evrope. "Letošnja novost je prisotnost slikarskega umetnika, in sicer bo na Čevljarski ulici v bližini študentskega centra v soboto in nedeljo ustvarjal Nik Anikis." še napoveduje vodja projekta. Nik Anikis je akademsko izobražen slikar, ki je za svoja dela prejel številna mednarodna priznanja. Je eden redkih slovenskih slikarjev, ki nadaljuje poslanstvo klasičnih mojstrov in hkrati navdušuje s številnimi prvinami, ki se zrcalijo skozi njegova dela. 

Podroben urnik in lokacije predstav so objavljene spodaj. Festival je možno spremljati tudi na Facebook dogodku.

Urniki in podrobnosti o festivalu

Predstave bodo potekale v petek od 15.30 ure, v soboto in nedeljo od 10. do 22. ure. V primeru slabega vremena se bodo predstave odvile v Taverni.

Likovni umetnik bo izvedel slikarsko delo imenovano Prekletstvo Tritona od sobote do nedelje med 10. in 20. uro. V tem času bo mogoče slikarja opazovati pri delu. "Gre za prepletanje načel skozi svetova likov ženske in moškega, ki jo kot sel opravlja Triton, grški bog morja. Upodobljen je trenutek bolečine, ko moško načelo ni sposobno spoštovati ženskega in tako povezana v enosti utrpita oba," o zgodbi nastajanja dela pove Nik Anikis.






Festival sofinancira Mestna občina Koper.
Medijski pokrovitelj je Radio Capris.
Projekt podpira Luka Koper d.d. v okviru sklada »Živeti s pristaniščem«.

Partnerji dogodka:
Zavod Villa Domus

Pokrovitelji:
Kavarna Triglav
Sladoledarna
CAFE Calypso

Zanimivo /povezane novice