Predsednik
četrtek, 02. januar 2014

Blog: Novoletna čestitka z vište

Spodobi se spisati čestitko ob vsakem začetku leta. Ponavadi jo spišemo tistim, ki jim jo moramo spisati in tistim, ki jih imamo radi. Jaz sem se odločil za slednje, moja novoletna čestitka študentom UP gre nekako takole.

Danes se prenehajte boriti za tisto, proti čemur ste se nekoč borili. Ostanite zvesti sebi, svojim idealom in željam. Nikoli več na račun tujih napak ne opravičujte in pojasnjujte lastnih. Ne počnite ničesar, česar bi se vaši starši, vaši potomci ali vi sami v starosti sramovali in nikoli ne imejte sebe za edine, najpametnejše, najboljše, neponovljive in nezamenljive. Spoštujte starejše in sovrstnike in ne imejte jih za prijatelje zgolj in samo takrat, ko bi vam koristili.


Vedno pozdravite najmlajše, četudi samo z nasmehom in ne delajte razlike med njimi, kajti otroci si vse zapomnijo in nočete, da vas pomnijo po slabem. Ne delajte razlik tudi med ljudmi. Ne izpustite trenutka, če veste, da boste v njem srečni in ga boste delili s tistimi, ki jih imate najraje. Če želite oditi in okusiti svet, spakirajte in odidite, sicer nikoli ne boste odšli. Nikar se ne dokazujte pred slabšimi od sebe, pred ravnodušnimi in plehkimi ter pred tistimi, ki bi jim bilo potrebno plačati “drink” ali večerjo, da bi vam prisluhnili in verjeli. Nikar ne hrepenite zgolj po “še!”. Včasih recite “dovolj” ali “ne bom več”, “hvala” in “to si nisem zaslužil”. Če hodite počasi, naj vas to ne skrbi, saj venomer hodite naprej proti cilju, zato ne glejte samo tja, poglejte tudi okoli sebe, morda je nekdo obstal, morda vas bo nekdo potreboval in boste naredili malo, vendar bo zanj to veliko. Nikar ne iščite, da se vam vnaprej plača tisto, kar še niste naredili. Bodite skromni, ker vi tako hočete in ne ker vam drugi ničesar ne dajo. Sovrstniku, znancu ali mimoidočemu ne otežujte, če mu že ne morete pomagati.

V letu 2014 vsem vam želim zdravo, srečno in uspešno jadranje skozi razburkana morja študentskega življenja do vašega pristana! Lahko pa se nam tudi PRIDRUŽITE na ŠOUP in  jadrali bomo skupaj!

Seit Demiri, predsednik ŠOUP

Zanimivo /povezane novice

26.09.2018

#imakemysoup

Študentke in študenti, pozdravljeni in dobrodošli na Obali.

02.10.2017

#imakemysoup

Študentke in študenti pozdravljeni in dobrodošli na ŠOUP-ovi spletni strani.

30.12.2016

Predsednikovo voščilo

Zaključuje se leto 2016 in z njim se končuje tudi eno poglavje našega življenja. Ob tej priložnosti bi rad, da se...