Asistent dirigenta

ANDREJA TOMAŽIČ HRVATIN (1985) je učiteljica, glasbenica in zborovodkinja, doma iz Povžan. Svojo glasbeno pot je začela z učenjem klavirja pri Nadji Oblak na Glasbeni šoli Sežana. Po splošni gimnaziji v Sežani je vpisala študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Kopru, kjer je z odliko diplomirala iz glasbene didaktike pri dr. Mirku Slosarju. Med študijem je vzporedno dokončala srednjo glasbeno šolo iz petja pri prof. Tanji Grlica na umetniški gimnaziji v Kopru, leta 2016 pa zaključila študij zborovskega dirigiranja in vokalne kompozicije na Konservatoriju za glasbo v Trstu. Dirigiranje je študirala pri Adrianu Martinolliju, kompozicijo pa pri Marcu Sofianopulu, Stefanu Bellonu in Fabiu Niederju. 

Svoje znanje izpopolnjuje na tečajih in seminarjih, ki jih vodijo priznani skladatelji in dirigenti (Ambrož Čopi, Stojan Kuret, Marko Vatovec, Sigmund Thorp, Georg Grün …). 

Je asistentka Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem (2007–2014, 2016–), umetniška vodja Vokalne skupine Karina (2012–), zborovodkinja MoPZ Slavnik (2004–) in MePZ Sežana (2013–) ter asistentka Komornega zbora Aegida (2015–). 

Kot dirigentka in pevka občasno sodeluje tudi z drugimi zbori. V domači občini sodeluje v odborih za pripravo kulturnih prireditev. V letu 2016 je napisala knjigo z naslovom Pesmi in pevska tradicija v občini Hrpelje - Kozina. 

Z APZ UP je na 5. tekmovanju primorskih pevskih zborov in malih skupin prejela zlato priznanje z odliko in posebno priznanje za najboljšo izvedbo sodobne skladbe. V letu 2011 ji je Zveza kulturnih organizacij Koper podelila srebrno plaketo.