Asistent dirigenta

Lara Willewaldt (1998) je začela glasbeno pot leta 2006 v Glasbeni šoli Jesenice z igranjem klavirja, kjer so jo učili Primož Kerštanj, Nina Prešiček, Saša Golob in Jožica Potočnik. Leta 2013 se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana (KGBL), smer Glasbeni stavek pri prof. Črtu Sojarju Voglarju. V 2. letniku se je pridružila Komornemu zboru (KZ) KGBL pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija, ki jo je prvi navdušil za tovrstno ustvarjanje glasbe.

Trenutno obiskuje 3. letnik zborovskega dirigiranja pri prof. Sebastjanu Vrhovniku na Akademiji za glasbo (AG) v Ljubljani. Od 2018 vodi cerkveni mladinski pevski zbor Navdih v Radovljici, od marca 2019 pa tudi študentski pevski zbor pravne fakultete v Ljubljani, Pegius. Od 2018 je asistentka dirigenta Ambroža Čopija pri KZ KGBL, od oktobra 2019 pa tudi pri APZ Univerze na Primorskem. S slednjim je novembra 2019 nastopila na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb v Kočevju, kjer so prejeli zlato plaketo z odliko za doseženih 92 točk ter posebna priznanja za najboljšo izvedbo skladbe napisane v 19. stoletju (Albert Becker: Ich bin die Auferstehung Op. 67), za najboljšo izvedbo slovenske sodobne skladbe napisane po letu 1989 (Tine Bec: Deliver me, o Lord) in posebno priznanje dirigentu Ambrožu Čopiju za najboljšo izbiro programa.  Lara Willewaldt je prejela še posebno priznanje za obetavno zborovodkinjo. 

Lara poleg tega redno poje v KZ AG in Koralnem zboru AG ter v okviru študija z njimi tudi sodeluje, kot zborovodkinja pa je sodelovala tudi z Ljubljanskimi madrigalisti. Udeležuje se delavnic in seminarjev o glasbi po Sloveniji, v dirigiranju se je izpopolnjevala pri Ambrožu Čopiju in Marisu Sirmaisu.

Končala je nižjo glasbeno iz orgel, trenutno pa obiskuje solopetje na nižji glasbeni pri prof. Julieti Kubik de Habjanič in vokalno tehniko pri prof. Editi Garčević Koželj na AG v Ljubljani.