Šport
torek, 25. april 2023

Zmagovalci Univerzitetne košarkarske lige 2022/23 so znani

Komu je pripadlo zlato?

V ponedeljek 17.4.2023, se je v telovadnici STŠ v Kopru odvil finalni dvoboj Univerzitetne košarkarske lige v sezoni 2022/23.


Najprej smo spremljali dvoboj za 3. mesto v Univerzitetni košarkarski ligi 2022/23, ki se je odvil med ekipama FAMNIT in FVZ 1. Prvo četrtina je bila zelo izenačena. Ekipi sta držali dobro obrambo, zato smo spremljali le malo danih točk. Po osmih minutah je bil rezultat 8:7 za ekipo FAMNIT-a. Drugo četrtino sta obe ekipi začeli bolj odločno, a je obema nagajal zaključek akcij, ki bi lahko prinesel prednost. Ponovno smo spremljali izenačen dvoboj dveh obramb. Gledalci smo se spraševali, kdo bo bolj drzen in le uspel prebiti trdo nasprotnikovo obrambo? Odgovor se je glasil FVZ. Po dveh izvrstnih zaporednih metih za tri točke in kar dveh zaporednih protinapadih za dodatne 4 točke, je prednost v drugi četrtini tako zasluženo pridobila ekipa FVZ in na semaforju se je izrisal rezultat 28:14. Tudi začetek 2. polčasa je bil v znamenju ekipe FVZ 1, ki je lažje prišli do zaključka napadov. FAMNIT se seveda ni želel predati in sklical minuto odmora, za spremembo taktike. Tretja četrtina se je zaključila z rezultatom 40:19 za FVZ 1. Kljub visokemu vodstvu ekipe FVZ 1, se je FAMNIT v zadnji četrtini odločil, da da vse od sebe. Obrambno so delovali odlično in uspeli izpeljati dva odlična bloka, ter zadeti izjemno atraktiven met za 3 točke in s tem navdušili publiko na tribunah. Kljub temu se ekipa FVZ 1 ni pustila zmesti, zbrano so odigrali do konca in si priborili 3. mesto v Univerzitetni košarkarski ligi 2022/23, s končnim rezultatom 43:25.

Drugi dvoboj večera, sta si prislužili ekipi FPP in FVZ 2, ki sta se pomerili za zlato medaljo. Že začetek finalne tekme je bil zelo intenziven in obe ekipi sta s čudovitimi akcijami dokazali, da si brez dvoma zaslužita mesto v finalu. FPP je v zadnjih treh minutah dobil zagon in si tako pred koncem priboril par točk prednosti. Zanimiva in zelo intenzivna prva četrtina, se je tako zaključila z vodstvom ekipe FPP s 15:9. Drugo četrtino je, z dvema točkama pod obročem, začel FPP, vendar je FVZ 2 hitro odgovoril z lepim metom za 3 točke. Ekipa FPP je prikazala lepšo igro in prišli so do prednosti 26:14, nakar je igralec FVZ 2 po hitrem protinapadu poskrbel za navdušenje publike z atraktivnim košem in dal nasprotnikom vedeti, da predaja ni v igri. Druga četrtina je končala z rezultatom 32:20 v prid ekipe FPP. V tretji četrtini je ekipi FPP stekel met za tri točke, vendar je FVZ večkrat izkoristili svoje akcije in mete za dve točki. Tako so uspeli zmanjšati zaostanek na zgolj 6 točk v sredini tretje četrtine je bil rezultat 40:34. Čakal nas je napet zaključek. V zadnjo četrtino finalne tekme, smo se odpravili z izidom 47:34 v prid ekipe FPP.

V zadnji četrtini smo spremljali premoč ekipe FPP. Celotno četrtino so odigrali kot zmagovalci in si brez dvoma prislužili naziv najboljše ekipe v Univerzitetni košarkarski ligi 2022/23 in se z rezultatom 70:39 povzpeli na najvišjo stopničko. Zmagovalci so se razveselili: "Fenomenalni občutki, zmagali smo, tako kot smo rekli lani, da bomo. Mislim, da smo čez celotno ligo dominirali in si prislužili zlate medalje."

Iskrene čestitke vsem udeležencem Univerzitetne košarkarske lige 2022/23. Vidimo se jeseni, v novi sezoni 2023/24! 

uszpfinale23 181uszpfinale23 180uszpfinale23 176uszpfinale23 174


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper.