Univerzitetna ekipa futsal-a

Po zgledu košarkarske reprezentance, ki je že nekaj let gonilna/vodilna športna panoga  študentov UP, se je med študenti razširila ideja, o ustanovitvi ekipe malega nogometa . Da je futsal kot športna aktivnost, zelo popularen med študenti, je pokazala letošnja jesenska čista desetka, na katero se je prijavilo 9 ekip.

Tako smo se na UŠZP odločili, da tudi futsal predstavimo, kot šport, s katerim se študenti, zelo radi, predvsem pa kontinuirano zabavajo. V ta namen smo pripravili vabilo, v katerem smo bili pripravljeni podpreti vse udeležence, ki bi sodelovali v univerzitetni futsal ekipi. Seveda, za tiste, ki jim je futsal pri srcu in ki bi bili pripravljeni sodelovati v ekipi, skozi celotno študijsko leto, saj smo pripravili program v okviru športnih dejavnosti, v katerem ne manjka nastopov na turnirjih, ter državno prvenstvo, ki bo tudi kvalifikacijsko prvenstvo za nastop na EUC 2019 v Bragi na Portugalskem.

Odziv je bil presenetljiv, saj se je vabilu odzvalo 16 študentov UP. Največ jih prihaja iz Fakultete za Management ( Mitja Šmon, Davor Pejakić, Žan Bratina, Žan Kaplan, Niki Boroja, in Alen Dizdarević), sledi ji Pedagoška Fakulteta ( Rene Knedl, Matic Krapež, Jure Pajnkihar), ter Fakulteta za vede o zdravju ( Kosta Makitan, Adem Zyba, Edin Adilović), in  FTŠ Turistice ( Scott Vašl, Matic Košir) Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ( Boris Turudija), ter dvojica povabljenih ( Andraž Žalec, Luka Božič in Erik Rastovac), s Fakultete za pomorstvo in promet, ki se redno udeležuje rekreacije na Gepš. 


Udeležbe na prvenstvih:

3. SFL - ZAHOD

ekipa je po pičlih dveh treningih, že zaigrala v letošnji  (3.SFL-zahod) futsal ligi (4+1), pod okriljem MNZ Koper. Čeprav bo prvenstvo še naporno in dolgo, so rezultatski presežki vidni že v tem trenutku, saj je ekipa, po odigranem 1. delu prvenstva na prvem mestu, z izkupičkom 5-ih zmag in enega neodločenega izida. 

20. FESTIVAL MALEGA NOGOMETA KOPER 2018

Od 15-26. decembra je futsal ekipa UP sodelovala na močnem članskem turnirju ''Festival Malega nogometa 2018'', ki ga tradicionalno prireja Mnk Bronx iz Škofij.

 UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit