Šport
torek, 25. april 2023

Prvouvrščena ekipa Univerzitetne futsal lige 2022/23 si je priigrala zlato

Kdo si je priboril laskavi naziv?

V ponedeljek 17.4.2023, se je v telovadnici STŠ v Kopru odvil finalni dvoboj Univerzitetne futsal lige v sezoni 2022/23. 


Najprej smo spremljali dvoboj za bronasto medaljo, med ekipama FVZ in PEF. Ekipa PEF je hitro otvorila igro, saj so povedli že s prvo nevarno akcijo in povedli z 1:0. Prejeti gol je spodbudil ekipo FVZ, da je začela napadati in pritiskati proti vratom nasprotnika z željo po izenačenju. Organizirali so kar nekaj lepih akcij, ki pa mreže gola žal niso zatresle. Ko je že kazalo, da bo prvi polčas pripadel ekipi PEF, je sledila lepa akcija ekipe FVZ, ko je po atraktivni podaji s peto prišlo do atrakivnega gola in izenačenja na tekmi.  Pred samim polčasom, je uspelo ekipi FVZ vodstvo še povečati s hitrim golom za vodstvo 2:1. V začetku drugega polčasa sta si obe strani priigrali po eno lepo priložnost, a ostalo je pri enakem izidu. Priča smo bili dvem lepim akcijam. Prva je pripadla ekipi PEF, ki so jo obrambni igralci ekipe FVZ v zadnjem trenutku z blokado neposrednega strela v okvir vrat, preusmerili. Le minuto kasneje pa sej je uspelo do odlične akcije dokopati ekipi FVZ, a je tudi tu obrambnim igralcem nasprotne ekipe neposreden strel uspelo obraniti. Obe ekipi sta se borili in poskušali priti do dodatnih zadetkov do zadnjega sodikovega žvižga, a je rezultat ostal nespremenjen. Tako si je ekipa FVZ, z rezultatom 2:1, uspela izboriti bron in 3. mesto na Univerzitetni futsal ligi 2022/23.

Miha Mohorič (FVZ), je po tekmi povedal: "Tekma je bila zelo težka, a mislim, da smo vzeli vajati v roke. Čestitam tudi nasprotnikom za lepo in zelo čvrsto igro v obrambi, zaradi katere smo težko zadeli gol. Kljub temu nam je po veliko akcijah to dvakrat uspelo in zasluženo smo preobrnili rezultat. Rad bi se zahvalil vsem soigralcem, liga se nam žal ni izšla po pričakovanju, a vseeno smo si uspeli priigrati medaljo. Zahvaljujem se tudi vsem navijačem, ki so nas kadarkoli prišli podpreti."

V zadnjem dvoboju večera, smo spremljali napet boj za naziv najboljšega v Univerzitetni futsal ligi 2022/23, med ekipama FM in FPP. Slednji so začeli boljše, po dobri akciji so si priigrali zelo lepo priložnost, vendar je žoga zletela nasprotnikova vrata zgrešila za nekaj centimetrov. Neuspeli poskus, jim je vlil dodatno voljo in ekipa FPP je neutrudno napadala gol ekipe FM. Ustvarili so veliko lepih akcij in prišli do nekaj lepih strelov na gol, a mimo vratarja  ekipe FM, ki je bil razigran, ni šlo, vse do konca prvega polčasa, ko jim je po kar nehaj neuspelih poskusih uspelo zatresti mrežo. Tako se je prvi polčas zaključil z vodstvom 1:0  za ekipo FPP. 

Drugi polčas je začel v podobnem duhu kot prvi. Ekipa FPP je vztrajno napadala in vršila pritisk na nasprotnika in si na ta način, že v prvih nekaj sekundah igre priborila lepo priložnost za zadetek, ki pa je ostala neizkoriščena. Ekipa FM je uspel dobiti nekaj časa na žogi, vendar niso prišli do prave priložnosti. Ekipa FPP je tako še vedno vodila igro in ponovno prišla do priložnosti, za katero je še vedno zelo razigran vrata ekipe FM preprečil, da bi bila izkoriščena, z zelo lepo obrambo. FM je hitro odgovoril in zelo nevarno ustrelil na gol nasprotnika, ter zadel vratnico, žogo so z golove črte nato odbili igralci FPP. Ekipi FM se je nato le nasmehnila sreča, in so po lepo izpeljani akciji iz prekinitve uspeli doseči gol za izenačenje. Ko so se začele odštevati zadnje minute finalnega dvoboja, je v hitri akciji uspela ekipa FM doseči še en gol in tako povedla z 2:1. Ekipa FPP je na vse pretege iskala luknjo v obrambi nasprotnika, in nekaj sekund pred sodnikovim žvižgom, le to tudi našla, ter zadela za izenačenje z 2:2, kar je že tako dramatičen finalni dvoboj potisnilo v živce parajoče izvajanje enajstmetrovk, ki so določile zmagovalca Univerzitetne futsal lige 2022/23. V končnici se ja ponovno izkazal neomajni vratar ekipe FM, ki je ubranil kar nekaj strelov na gol in pripomogel svoji ekipi do laskavega naziva najboljših. Tako je 1. mesto na Univerzitetni futsal ligi 2022/23 zasluženo pripadlo ekipi FM.


Iskrene čestitke vsem udeležencem Univerzitetne futsal lige 2022/23. Vidimo se jeseni, v novi sezoni 2023/24! 


uszpfinale23 256uszpfinale23 255uszpfinale23 253uszpfinale23 254


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper.