Šport
torek, 25. april 2023

Dvoboji so določili najboljšo ekipo Univerzitetne odbojkarske lige 2022/23

Kdo je bil najboljši?

V ponedeljek 17.4.2023, se je v telovadnici STŠ v Kopru odvil finalni dvoboj Univerzitetne odbojkarske lige v sezoni 2022/23.


V prvi tekmi večera smo spremljali boj za 3. mesto v ligi, med ekipama FAMNIT 2 in FVZ 1. Ekipa FVZ je začela odlično in si priigrali 4 točke prednosti. FAMNIT se jim je hitro približeval, a je bil FVZ na dan odločitve zelo razpoložen in si je ponovno priborili prednost, tokrat kar 8-ih točk. Ko je že kazalo, da jim bo brez večjih težav uspelo ugnati ekipo FAMNIT-a, se je ta ekspresno zbrala in zmanjšala zaostanek le na eno točko (17:18). Do konca seta smo spremljali borbo obeh ekip in izmenično doseganje točk. Na koncu je ekipi FVZ le uspelo zmagati, s končnim izidom 24:26.

V drugem setu je bila ekipa FAMNIT-a odločena zmagati, imeli so več motivacije, kar se je tudi pokazalo na igrišču. Pridobili so si par točk prednosti in nakazali, da bo to zanimiv in atraktiven set. Tokrat smo spremljali ravno obraten dvoboj, kot v prvem setu. FAMNIT si je podobno kot FVZ v prvem setu, pridobil 8 točk prednosti in ob rezultatu 13:5 je kazalo, da bo set dobljen z lahkoto. Takrat pa je z nekaj dobrimi akcijami FVZ uspel izenačiti na 16:16 in sledil je silovit boj do konca. Ekipa FAMNITA je na koncu le pokazala večjo željo po zmagi in drugi set se je končal z izidom 25:19 za FAMNIT. 

Čakal nas je nedvomno atraktiven 3. in zadnji set! Kdo bo prvi zbral 15 točk in dvignil pokal za 3. mesto UŠZP lige 2023?! Zmaga in medalja za 3. mesto, je po borbenem odločilnem setu, ki je bil poln atraktivnih akcij in borbenosti pripadla ekipi FAMNIT 2. 

Igralec zmagovalne ekipe, nam je povedal: "Zelo smo zadovoljni z zmago. Prvi set smo zaceli počasneje, kasneje pa smo dobili momentum in druga dva seta bolj odločno odigrali. Nikola je imel največje zasluge za zmago. Rad bi se zahvalil, da nam je bila liga omogočena in za soigralce, ki so se odlično borili."

Nik, igralec ekipe FVZ je dvoboj pokomentiral: "Vse je ok, mi smo zadovoljni, borili smo se, veseli, zadovoljni in nasmejani. Žal nam je tokrat malo zmanjkalo za zmago."

V drugi tekmi večera, smo spremljali dolgo pričakovani dvoboj za 1. mesto v Univerzitetni odbojkarski ligi v sezoni 2022/23, med ekipama FAMNIT 1 in FVZ 2. Ogledali smo si lahko odličen dvoboj, v kateremo sta si ekipi že od začetka izmenjevali točke in se borili prav za vsako žogo. Ekipa FVZ je dvakrat odlično rešila točko in si s tem priborila par točk prednosti. FAMNIT prednosti ni želel dovoliti, po odličnih dveh zaporednih blokih, si je pridobil zasluženo točko in nabral zagon za naprej. FVZ 2 je bil odličen na zaključnih udarcih, FAMNIT 1 pa je blestel na blokih. Kljub temu, je bila ekipa FVZ 2 bolj dominantna na parketu in zasluženo so zmagali prvi set s končnim izidom 25:21.

Nepričakovano, se je ključni manjkajoči člen ekipe FAMNIT 1, pridružil v začetku drugega seta in takoj spremenil potek igre. Igra je bila zelo izenačena, vprašanje pa je bilo, kdo bo imel kanček več odločnosti in sreče za zmago. Po prvem odmoru v drugem setu, je ekipa FVZ vodila z 18:11. Time out je ekipo FVZ očitno še dodatno spodbudil, saj ni bilo več poti nazaj za nasprotnika. Ekipa FVZ 2, je set do konca odigrala brezhibno in si z zmago 25:18 prislužil zasluženo 1. mesto v ligi, ter bleščečo zlato medaljo. Člani ekipe so zaključek pokomentirali tako: "Zelo dobri občutki, pokazali smo lepo igro čez celotno ligo, in upam da bomo nadaljevali tako tudi naprej."


Iskrene čestitke vsem udeležencem Univerzitetne odbojkarske lige 2022/23 . Vidimo se jeseni, v novi sezoni 2023/24!

uszpfinale23 105uszpfinale23 103uszpfinale23 101

Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper.