Šport
sobota, 28. julij 2018

Po novem trilerju UP v podaljšku boljša od Niša

Evropske univerzitetne igre 2018 v Coimbri na Portugalskem.

Košarkarska selekcija Univerze na Primorskem je na prvi tekmi končnice za uvrstitve med 5. in 8. mestom proti Univerzi Niš ponovno postregla z izjemno napeto in borbeno predstavo. 

Nepopustljivi Primorci so zmagali, a šele po podaljšku - po rednem delu je bil izid 83:83 (23:16, 12:27, 23:25, 25:15), na koncu pa je bilo 109:107 za Tima Škerbca (45 točk!) in tovariše. Jutri ob 17. uri se bodo naši v zadnjem nastopu pomerili z Rouenom.      

Če je kdo pomislil, da je včerajšnji nesrečni poraz proti Univerzi Lomonosov demoraliziral primorski tabor, se je močno uštel. Danes so v polfinalu končnice za razvrstitev od 5. do 8. mesta naši začeli odlično in proti Nišu povedli s 23:16. Toda Srbi, ki so na EUCB 2015 v Kopru osvojili srebro, so se v drugi četrtini povsem razigrali in na daljši odmor že odšli ob prednosti osmih točk.
V tretjem delu igre so košarkarji UP uspešno zmanjševali zaostanek do predzadnje minute, ko so jim igralci iz Niša spet ušli, tokrat na +10. Zdelo se je, da imajo Srbi odprta vrata do zmage, toda fenomenalni Tim Škerbec je prevzel odgovornost nase, samo v tem delu igre nasul nasprotnikom 18 točk in sproti popeljal naše do vodstva s 77:75. Vseeno so niški košarkarji v zadnjo minuto tekme vstopili ob prednosti treh točk. A se tudi naši niso dali in trojka Tea Klepača je zagotovila končni izid 83:83, kar je pomenilo podaljšanje drame še za eno četrtino.
V podaljšku so bili naši skoraj ves čas v manjši prednosti, kar je po novi napeti končnici na koncu zadostovalo za tesno zmago. Sicer je bil najprej uradni rezultat 110 :107, po nekaj minutah pa so ga popravili na 109:107, kar sicer ni spremenilo ničesar.  

Ekipa Univerze na Primorskem (ki bi najbrž lahko že doktorirala na temo 'Stresne situacije v študentski košarki') se bodo tako jutri ob 17. uri borila za končno peto mesto in sicer z univerzo iz Rouena. S Francozi so se že srečali naši košarkarji 3x3, ki so prejšnji teden v svojem prvem nastopu v Coimbri izgubili z 19:18 - sedaj pa bodo imeli lepo priložnost za popravni izpit!