Interesne dejavnosti
petek, 19. maj 2017

TACT festival 2017

Tržaško gledališko univerzitetno središče CUT vabi na četrti mednarodni gledališki festival, ki bo potekal od 21. do 27. maja v Trstu.

Sodelovanje med Slovenskim stalnim gledališčem in Tržaškim univerzitetnim središčem CUT je večletna povezava, ki podpira in promovira ustvarjalnost in pojetnost mlajših generacij na več nivojih. Najpomembnejši dogodek, ki ga CUT prireja pretežno v prostorih Kulturnega doma v Trstu, je zagotovo mednarodni gledališki festival TACT, ki se bo letos odvijal od 21. do 27. maja.

 

Četrta izvedba bo obsegala bogato vrsto predstav, delavnic, koncertov, razstav, srečanj, enogastronomskih ponudb, tokrat tudi posebno festivalsko sekcijo, ki bo namenjena najmlajšim.

 

Osrednji del festivala bo na sporedu od 22. do 27. maja, ko si bo publika lahko ogledala predstave ansamblov, ki prihajajo  iz Brazilije, Nemčije, Izraela, Italije, Nizozemske, Rusije, Indije, Srbije, Egipta in Velike Britanije (skupaj okrog 100 igralcev). Prva predstava bo vedno na sporedu ob 18.30, druga pa bo sledila ob 21.00 in vse bodo v izvirnih jezikih z italijanskimi in angleškimi nadnapisi.

 

Od 15. do 20. maja bo v ta program uvedel niz TACT4YOUNG: v dopoldanskem času bodo na sporedu predstave za osnovnošolce in srednješolce, popoldne pa bodo sledile predstave za družine in delavnice na temo znanosti v režiji društva “Science Industries”. Glasbeniki mladinskega središča Toti pa bodo uvajali s svojimi nastopi v predstave, ki bodo na sporedu konec tedna. Dogodki tega sklopa bodo s prostim vstopom.

 

V soboto, 20. maja bo na ogled umetniška “parada ART PRIDE, ki bo štartala ob 21.00 na trgu Oberdan in bo napolnila tržaške ceste z različnimi umetniškimi izrazi, s sodelovanjem ritmov skupine Banda Berimbau, a tudi z “ognjeno” in akrobatsko zabavo Bepija Monaia in skupine Torototelis, s plesom in cirkuškimi točkami.

 

V nedeljo, 21. maja bo CUT priredil gledališki MARATON, na katerem si bo publika ogledala predstave letnih tečajev univerzitetnega središča. Maraton se bo zaključil z nagrajevanjem  tekmovanja UNITEATRO, ki je namenjeno mladim deželnim gledališkim skupinam.

 

Tudi letos bodo organizatorji priredili srečanja z ustvarjalci TACT&CATCH-UP, z režiserji v sklopu TACT&WORKSHOP, razstave TACT&ART v foajeju Kulturnega doma, enogastronomski izlet TACT&WINE v nedeljo, 14. maja v kmetijah LIVON v Dolegnanu in Giovanni Dri v Ramandolu.  24. maja ob 21.00 pa bo zaživel TACT&POETRY z znanim italijanskim pisateljem in pesnikom Guidom Catalanom, ki sodeluje s pomembnimi državnimi časniki in radijskimi oddajami.

 

Več informacij si lahko ogledate v priloženi priponki ali na spletni strani tukaj.

Zanimivo /povezane novice