Sociala
petek, 30. marec 2018

Študentska krvodajalska akcija Častim 1/2 litra!

Mi častimo, častiš tudi ti?

Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Klub izolskih študentov in dijakov, pod okriljem Študentske organizacije Slovenije ter skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru in z lokalnimi študentskimi klubi, v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« ponovno organizira krvodajalsko akcijo. 

Primorski študentje bodo lahko kri darovali od 10. do 12. aprila 2018 med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). "Vse študente pozivamo, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje krvi in častijo 1/2 litra, s čimer rešujejo življenja," na akcijo vabi Kristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo ob malici vsak darovalec prejel tudi simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor in ŠOUP.

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica (Oli burger) in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7:30, zadnji ob 10. uri. V sredo in četrtek je organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 7:30 v sredo in ob 7:00 v četrtek).

Prijava za brezplačen prevoz je možna preko spletnega obrazcaDonator in izvajalec prevoza je Taxi Port.

Facebook dogodek: Klik

Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.
Več o krvodajalski akciji si lahko prebereš na www.castimkri.si.