Izobraževanje
torek, 23. april 2013

Sodeluj v raziskavi in se poteguj za nagrade

Tukaj je! Z današnjim dnem smo začeli z raziskavo Evroštudent, s katero bomo zbirali podatke o socialno-ekonomskem položaju študentov, študijskih razmerah in mobilnosti študentov. Raziskava, ki je bila prvič izvedena konec devetdesetih let, istočasno poteka v 30 držav širšega evropskega visokošolskega prostora.

Glavni namen evropskega projekta Eurostudent je zbirati primerljive podatke iz različnih držav o socialni razsežnosti evropskega visokošolskega izobraževanja. Raziskava se osredotoča tako na študijski in socialno-ekonomski položaj ter življenjske razmere študentov kot tudi na mednarodno mobilnost.

V Sloveniji projekt letos izvaja Študentska organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Raziskavo sicer v Sloveniji izvajamo že od leta 2005. Najpomembnejši del projekta je spletna raziskava, ki jo lahko izpolnete TUKAJ.

V okviru projekta Evroštudent bodo potekali tudi različni vsebinsko zaokroženi dogodki, namenjeni predstavljanju položaja študentov v Sloveniji in možnosti študija v tujini.

Za več informacij o projektu pobrskajte po spletni strani ali nas spremljajte na Facebooku.

To pa še ni vse... Vsak sodelujoči v raziskavi, sodeluje tudi v nagradni igri. Pripravljenih imamo že okoli 1500 nagrad, glavno nagrado pa poklanja agencija STA potovanja, in sicer bon v vrednosti kar 500 evrov. Se splača? Se!

Zanimivo /povezane novice