APZ UP
sreda, 20. marec 2013

Slavnostni koncert Mladi pojejo

Tudi letos ob Tednu Univerze na Primorskem Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) prireja slavnostni koncert Mladi pojejo. Koncert, ki bo vseboval tudi humanitarno noto, se bo odvil na prvi pomladni dan v Pokrajinskem muzeju Koper v četrtek, 21. marca 2013, ob 20. uri.

Koncert, na katerem tradicionalno nastopajo trije zbori sestavljeni s pretežno mladih pevcev, poteka že deveto leto, glede na to, da Univerza na Primorskem letos praznuje svojo 10. obletnico, pa bo letošnji koncert še posebej slovesen. Na odru se bodo najprej predstavili domači pevci in pevke APZ UP pod vodstvom Ambroža Čopija, za njimi bo sledil nastop Komornega zbora Grgar, ki ga vodi dirigent Andrej Filipič, na koncu pa se bo publiki predstavil še Zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) ravno tako pod taktirko dirigenta Ambroža Čopija.

Repertoar predvideva širok spekter zborovske glasbe – na eni strani skladbe s svetovne zakladnice zborovske literature, preko domačih ljudskih pesmi, do zborovskih priredb popularne glasbe.

Slavnostni koncert bo vseboval tudi humanitarno noto, saj APZ UP v okviru svojega koncertnega cikla Simfonic voices namreč še vedno zbira prostovoljne prispevke za prizadete v lanskih poplavah. Za vsak dar bodo zelo hvaležni.


AKADEMSKI PEVSKI ZBOR UNIVERZE NA PRIMORSKEM (APZ UP) sicer deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) vse od ustanovitve oktobra 2004. V zboru, ki ga vodita skladatelj in dirigent Ambrož Čopi ter asistentka dirigenta Andreja Hrvatin, poje približno 50 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) in drugih zborovskih zanesenjakov.

KOMORNI ZBOR GRGAR ima za sabo šest let uspešnega in ustvarjalnega dela. Ko so leta 2006 mladi, večinoma izkušeni zborovski pevci, iz širše Goriške ter zamejstva začeli pevsko pot kot Vokalna skupina Grgar, si še predstavljali niso, da jim bo uspelo prerasti v uspešen,  ambiciozen in širše prepoznaven zborovski sestav. S stalnim prizadevanjem za programsko svežino, vokalno in interpretativno rast zasedbe, Komorni zbor Grgar od samega začetka vodi Andrej Filipič.

ZBOR KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET LJUBLJANA(zbor KGBL) deluje v okviru programa umetniške gimnazije na KGBL in šteje približno 60 članov. Zbor izvaja stilno in žanrsko raznolik program. Posebno pozornost namenja izvedbam skladb sodobnih slovenskih skladateljev, s svojo dejavnostjo pa spodbuja najmlajšo skladateljsko generacijo k nastanku novih del, ki jih uspešno promovira na koncertih in tekmovanjih po Sloveniji in tujini. Zbor je z manjšimi prekinitvami vodil vrsto let Tomaž Habe, s septembrom 2010 pa je vodstvo zbora prevzel Ambrož Čopi.

Vstop je prost.
Vljudno vabljeni!