Izobraževanje
ponedeljek, 07. januar 2019

Retorika kot študij, retorika kot poklic

Gostujoče predavanje doc. dr. Elenmari Pletikos Olof na UP PEF.

Univerza na Primorskem Pedagoška fakulteta vabi na gostujoče predavanje Retorika kot študij, retorik kot poklic doc. dr. Elenmari Pletikos Olof, predstojnice Oddelka za fonetiko na Univerzi v Zagrebu, Filozofski fakulteti, kjer študente izobražujejo za poklic "učitelj javnega nastopanja".

Predavanje, ki ga bo uvedel dr. Igor Ž. Žagar, bo potekalo v četrtek, 10. januarja 2019, ob 11. uri v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF, Cankarjeva 5, Koper).

Gostujoče predavanje o retoriki se bo izvedlo na povabilo dr. Igorja Ž. Žagarja, rednega profesorja retorike in argumentacije na Univerzi na Primorskem, Pedagoški fakulteti in direktorja Pedagoškega inštituta v Ljubljani.

Retorika kot govorniška veščina ima dolgoletno tradicijo. Dandanes ima posebno vlogo tako pri javnem nastopanju, gradnji uspešne kariere ter vsakdanjem življenju. Retorika je tudi veščina sporazumevanja in prepričevanja, v okviru katere je potrebno ustvariti in najti interakcijo ter primeren način komuniciranja. Veščino je mogoče izboljšati z nenehnim samopreverjanjem, dobro pripravo in z izkušnjami, zato so treningi zelo koristni.

Zanimivo /povezane novice