Šport
ponedeljek, 12. november 2018

Prvi tehnični obisk uspešno pod streho

Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki v Kopru.

Adrian Paço, tehnični delegat Evropske univerzitetne športne zveze EUSA za odbojko na mivki, se je danes na lastne oči prepričal, kakšne so razmere na vseh prizoriščih Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki, ki bo v Kopru potekalo konec julija prihodnjega leta.

Uradni obisk tehničnega delegata za Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki je potekal v spremstvu ekipe organizatorjev iz Univerzitetne športne zveze Primorske. Začel se je z ogledom osrednjega koprskega Titovega trga, ki bo prizorišče svečane otvoritve prvenstva, ter z obiskom tamkajšnje Pretorske palače, kjer bosta potekala žreb in tehnični sestanek vseh nastopajočih tik pred začetkom tekmovanja. 

Sledil je protokolarni del obiska, ko so Adriana Paça skupaj s predstavniki organizacijskega odbora prvenstva sprejeli na koprski občini in v rektoratu Univerze na Primorskem. Na sedežu MO Koper je bil gostitelj podžupan Peter Bolčič, na UP pa prorektor dr. Boris Kavur. Med srečanjem sta oba poudarila močno povezanost mesta Koper in Univerze na Primorskem s športom.

Iz središča starega koprskega mestnega jedra se je nato skupina peš odpravila do le nekaj minut oddaljenih na prizorišča tekmovanj, ki bodo potekala na igriščih v novem parku za odbojko na mivki ob izlivu Badaševice. Tam si je delegat podrobno ogledal vse objekte, saj velikost in število igrišč bistveno vplivata na sistem in posledično tudi na urnik tekmovanja. 

V pogovoru z Jasminom Čuturičem, ki bo s strani organizatorjev odgovoren za športni oziroma tekmovalni del prvenstva, je Portugalec preveril različne možnosti izpeljave dvobojev na prireditvi in se dogovoril za lokacijo osrednjega igrišča, na katerem bodo potekali finalni boji. Nekdanja odbojkarja Čuturić in Paço sta medtem ugotovila tudi to, da sta pred leti igrala en proti drugemu, kar se je zgodilo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko sta oba še nastopala za slovensko, oziroma za portugalsko člansko odbojkarsko reprezentanco. 

Sledil je ogled nove pisarne organizacijskega odbora prvenstva, kjer bodo prihodnje poletje sestanki vodstva tekmovanja in press center. Tam je stekla beseda glede števila prostovoljcev, ki jih UŠZP potrebuje, da bo konec julija prihodnjega leta vse potekalo brez težav. Za konec obiska je delegat preveril še lokacije, v katerih bodo nastanjene ekipe, sodniki in ostalo osebje prvenstva. 

Po prvih vtisih je bil Paço z videnim zadovoljen. Zadovoljni pa so bili tudi v organizacijskem odboru Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki Koper 2019, saj po tem obisku natančno vedo čemu bodo morali v naslednjih mesecih posvetiti največ truda.