Šport
ponedeljek, 12. november 2018

Kljub nihanjem Koprčani na koncu zanesljivo boljši

Prva zmaga v A2 TRVL za ekipo Vaterpolo društva Koper Primorska

Ekipa VD Koper Primorska, v kateri je večina igralcev študentov ali dijakov, se je v 4.krogu A2 Triglav regionalne vaterpolo lige pomerila s črnogorskim moštvom Cattara in zmagala z 12:9 (4:1, 2:4, 2:3, 4:1). Vaterpolisti edinega slovenskega predstavnika v prestižni mednarodni ligi so tako v drugem domačem nastopu vpisali prvo zmago. 

»Sicer sem sam pred dnevi prebolel angino in sem se na treninge vrnil šele v ponedeljek, a sem za tekmo proti Cattaru optimist, saj se naša forma dviga. Med zadnjim prazničnim premorom smo odigrali dve prijateljski tekmi. Na srečanju proti reškemu Primorju, s katerim smo se pred tem pomerili v 3. krogu Jadranske lige, je bila naša igra opazno boljša, potem pa smo na drugem prijateljskem srečanju proti italijanskemu prvoligašu Trstu odigrali še bolje. Smo pač nova ekipa in se še uigravamo. Potrebujemo še nekaj časa, da se bolje spoznamo in izboljšamo tudi medsebojno komuniciranje. Proti Cattaru pa seveda gremo na zmago,« je že pred tekmo napovedal koprski kapetan Rok Crnica. In pravzaprav je Crnica zelo natančno predvidel, kaj se bo dogajalo v soboto na bazenu v Žusterni. 

Naši fantje so namreč srečanje proti Cattaru začeli odlično in povedli s 4:1, potem pa jim je popustila zbranost. To so gostje takoj izkoristili, spretno zabili tri gole zapored in prvič izenačili rezultat. Domačini so kasneje sicer ušli na prednost s 7:5, a so Črnogorci spet odločno odgovorili in ob začetku zadnje četrtine je bil rezultat 8:8. Potem pa so najbolj izkušeni vaterpolisti koprske ekipe prevzeli breme odgovornostinase, zabili štiri gole zapored in zasluženo popeljali soigralce do prve letošnje zmage. 

»Vedeli smo, da smo boljši in bolje pripravljeni od nasprotnikov. Mogoče rezultat na koncu niti ni realen in bi bila lahko razlika še višja. Toda zbrali smo se komaj 15. septembra, mesec dni kasneje pa je bila že prva tekma sezone. Smo še dokaj neuigrani in tudi zato prihaja do teh nihanj. Poleg tega je naša ekipa precej mednarodno obarvana, zato včasih komuniciranje med igralci še ni najboljše,« je po zmagi pojasnil koprski vratar Luka Gržentić.

Ekipa VD Koper Primorska je tako po štirih krogih zbrala štiri točke, na domačem bazenu je še neporažena, na lestvici dvanajstčlanske A2 TRVL pa se sedaj nahaja na osmem mestu.