Splošno
torek, 14. marec 2023

Priprave na maturo matematike z ODS 2023

Matura je vedno bližje... zato je tukaj ODS s pripravami na maturo iz matematike!

Priprave so organizirane za SPLOŠNO MATURO OR (OSNOVNA RAVEN).

Kako se lahko prijaviš?

  • izpolni TA obrazec
  • na info točki ŠOUP (Koper ali Portorož) poravnaj znesek v višini 10 €

Prijava je popolna šele, ko poravnate znesek. Priporočamo, da to opravite čimprej, saj mesta le s prijavo preko obrazca niso zagotovljena. 

Plačilo je možno opraviti od srede, 15. marca 2023 dalje na info točki ŠOUP v Kopru in Portorožu.

  • ŠOUP Koper: od ponedeljka do petka: 9:00 - 12:00 in 13:00 - 15:00
  • ŠOUPostaja Potorož (Turistica): ponedeljek in četrtek: 9:00 - 13:00

Priprave se bodo izvajale v prostorih ŠOUP na Čevljarski ulici 27 v Kopru, v aprilu in maju (ob torkih in sredah, ob 16.00 uri). Točen razpored priprav z vsebino prijavljeni dobite na svoj e-mail naslov, po poravnavi zneska 10 € na ŠOUP info točki. 

Delavnice so razdeljene v 3 sklope:

1. SKLOP – “Spoznavanje”

Reševanje lanskih matur, da se privadimo na sistem mature in udeleženci vidijo približno kako matura izgleda, kje so triki in na kaj moremo biti pozorni.

2. SKLOP – “Kilometrina”

Reševanje nalog iz prejšnjih matur po temah. Teme so določene v naprej, vendar so spremembe možne, predvsem bo delavnica usmerjena v udeležence ter njihove želje, tako, da se lahko teme in razpored spremeni, če bodo take želje udeležencev. Vmes (konec aprila) je luknja, saj so počitnice in se bodo dijaki pripravljali na pisni preizkus pri slovenščini – ESEJ (4. 5. 2023)

3. SKLOP – “Tik pred zdajci”

Zadnji delavnici sta namenjeni zadnjim vprašanjem udeležencev, da razjasnimo še zadnje probleme, težave, vprašanja pred 3. 6. 2023, ko se piše pisni del splošne mature.

Vsaka delavnica bo sestavljena iz dveh delov:

1. DEL – “Vprašanja za ustni” – do 30 min

Odgovori na vprašanja za ustni preizkus splošne mature pri matematiki.

Glede na temo, ki jo bomo delali, si bomo na začetku vzeli nekaj časa in odgovorili na nekatera vprašanja, kolikor bo dopuščal čas. Vsak udeleženec bo prejel “skripto” z vprašanji za ustni izpit – OR urejeno na način, da bo pod vsakim vprašanjem imel nekaj prostora za odgovor. Na ta način želimo, da bi skozi potek delavnic odgovorili na čimveč vprašanj in bi potem imeli pripravljeno gradivo, ko se bodo učili za ustni izpit.

2. DEL – “Reševanje nalog” – 60 min +

Po vprašanjih pa se bomo lotili nalog iz lanskih matur po temah, predpisanih za dani termin.

PRIJAVI SE TUKAJ

Pomembno opozorilo:

Dijaki, ki se bodo na delavnice vpisali, vendar jih ne bodo obiskovali (“2 neopravičeni”), bodo odstranjeni iz seznama ter bodo prosta mesta ponujena preostalim, ki niso prišli na vrsto. Razumemo, da so nekatere odsotnosti opravičene (plesne vaje, zdravniški pregledi ipd.), zato se boste lahko izvajalcu v naprej opravičili na način, kot vam ga bo sporočil na 1. delavnici.

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na: ods@soup.si