Šport
torek, 14. marec 2023

Ponedeljek v košarkarskem duhu

Le še en krog do finala!

Včeraj, 13.03.2023, se je v telovadnici STŠ odvil 4. krog košarkarske univerzitetne lige 2022/2023. Odigrale so se 3 tekme kot je bilo predvideno po urniku. 

Večer sta otvorili ekipi Fakultete za management (FM) in Fakultete za vede o zdravju (FVZ 1). Po zelo dolgem času smo imeli priložnost videte veliko navijačev, ki so med prvim dvobojem bodrili svojo ekipo in ustvarili prav posebno atmosfero v telovadnici. Dvoboj je bil, prav za navijače, parajoč za živce. Dinamika je bila hitra, vodstvo sta si ekipi neprestano izmenjavali, vse do zadnje četrtine. V zadnji četrtini je ekipa FVZ 1 pokazala premoč in povedla, ter uspela vodstvo obdržati do konca. Rezultat na semaforju se je ustavil na 40:32, v korist ekipi FVZ 1.

Zupančič Manca, je strnila vtise in pokomentirala igro svoje ekipe FVZ 1: “To je to, kratko in jedrnato.” 

Drugi so na parket stopili igralci ekip Fakultete za vede o zdravju (FVZ 2) in Fakultete za pomorstvo in promet (FPP). Ekipa FVZ 2 je tekmo začel nekoliko počasneje, ravno zato so tekom prvega polčasa lovili nasprotnika. V tretji četrtini so tempo dvignili in na kratko pokazali igro iz predhodnih krogov in prevzeli vodstvo, ampak tokrat, to ni bilo dovolj za preobrat. Ekipa FPP je bila zbrana in je brez večjih napak s sigurno igro nizala točke vse do konca. V zadnji četrtini so dodali še nekaj lepih akcij z meti za 3 točke in na ta način zabeležila četrto zmago v tekmovanju. Tekma se je končala z rezultatom 55:47, za FPP.

Boršič Martin, predstavnik ekipe FPP je bil z dvobojem zadovoljen: “Kljub temu da smo na tekmi nastopili le s 5 igralci, smo zdržali do konca in zasluženo zmagali. Čestital bi rad nasprotnikom za dobro igro!”

Zadnja tekma četrtega kroga, je potekala med ekipama FAMNIT in FVZ 2, slednja je odigrala dve zaporedni tekmi. Ekipa FVZ 2 je tekmo ponovno začela s počasnim tempom in nasprotnikom, ekipi FAMNIT dopustila manjše vodstvo. Tokrat je budnica, na srečo prispela pravočasno, saj so se igralci ekipe FVZ 2 hitro zbrali in pokazali dobro igro, s katero so vodstvo prevzeli. Preobrat jim je vlil novo motivacijo, pokazali so še boljšo igro in vodstvo obdržali do konca tekme. Ekipa FAMNIT se je pogumno borila, a si razpoloženi člani ekipe FVZ 2 niso želeli privoščiti dva poraza v enem dnevu. Tekma se je končala z rezultatom 52:38 za FVZ 2. 

Igralec FAMNIT-a, Milivojčević Milan je dodal: “Čeprav smo igrali z oslabljeno ekipo, zaradi odsotnosti več igralcev, smo zdržali skoraj do konca. Tekmo smo začeli slabo z dvema poškodbama, ampak smo to nekako rešili. Velika borbenost naših igralcev žal ni mogla konkurirati dolgi nasprotnikovi klopi. Čestitke nasprotniku za zmago in soigralcem za požrtvovalnost.“

Se vidimo naslednji ponedeljek, ko se bo odigral zadnji krog Univerzitetne lige 2022/2023 v futsalu, pred finalnim obračunom!