Interesne dejavnosti
četrtek, 21. marec 2019

Koncert Big Band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

Ob materinskem dnevu za ženske vstop brezplačen!

Avditorij Portorož v sredo, 27. marca, ob 20. uri vabi na koncert Big Band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, katereg program obsega mnogo glasbenih zvrsti, od swinga do afro-kubanske glasbe.

Ob materinskem dnevu, mednarodnem prazniku mater in materinstva, ki ga obeležujemo 25. marca, vsem ženskam poklanjamo brezplačno vstopnico za koncert. Vstopnice so že na voljo, cena znaša 12 Eur.

Big band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani

Big band Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani je bil ustanovljen v študijskem letu 2011/2012 in je del rednega predmetnika (izbirni predmet).

Dirigent: Matej Hotko.
Tonski mojster: Danilo Ženko.
Vodja katedre za jazz: Jaka Pucihar.

Orkester od začetka vodi basist, producent in ustanovitelj zasebne glasbene šole B.A.S.E. Matej Hotko. Svoj prvi nastop je imel v sklopu predstavitve vseh treh umetniških akademij februarja 2012 v Viba studiu Ljubljana. S prvim celovečernim koncertom se je predstavil 14.6.2012 v dvorani Kazine Ljubljana in pokazal izreden uspeh. Sledili so številni nastopi; med drugim se je orkester predstavil na Prešernovem trgu v Ljubljani ter v Slovenski Filharmoniji, maja 2013 je imel orkester turnejo 5 koncertov po Srbiji, maja 2014 turnejo po Makedoniji, marca 2015 pa turnejo po Sloveniji in Avstriji. V zelo kratkem času je orkester odlično napredoval in predstavlja danes enega najboljših big bandov v širšem prostoru.

Zanimivo /povezane novice