Mednarodno
ponedeljek, 02. oktober 2017

#imakemysoup z novimi tujimi študenti UP

Predsednik ŠOUP pozdravil tuje študente in povabil k vključevanju s ŠOUPom v novo lokalno in univerzitetno okolje.

Danes je potekal 2. dan Orientacijskih dni 2017, namenjenim študentom iz tujine, ki so v študijskem letu 2017/18 vpisani na študijske programe Univerze na Primorskem ali bodo tu opravljali študijsko izmenjavo v okviru programa Erasmus+ in drugih programov mobilnosti.

Na današnjem srečanju so predstavniki Univerze predstavili možnosti učenja slovenskega jezika za tujce ter podali druge uporabne informacije, povezane z urejanjem temeljnih dokumentov za prijetnejše in varnejše bivanje. Predstavili so tudi novi Welcome Guide: Information for Exchange Students of the University of Primorska.

Tudi tuji študenti sodelujejo preko #imakemysoup

Danes je tuje študente uradno pozdravil in nagovoril Nassim Djaba, predsednik ŠOUP:
»Vesel sem, da se vsako leto vedno več študentov iz tujine odloča za študij na Univerzi na Primorskem. ŠOUP si bo prizadeval, da bo te študente vedno bolj vključeval v svoje redne aktivnosti ter da bo za njih pripravljal tudi dodatne. Čutimo odgovornost in dolžnost, da uresničujemo poslanstvo naše organizacije ter s tem zagovarjamo interese in pravice študentov, tako domačih kot tujih, ki pridejo študirat na našo Univerzo.«

Pri predstavitvi vsebin univerzitetnega športa, ki ga izvaja Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Študentskim svetom Univerze na Primorskem in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem pa je Marko Juretič, koordinator vsebin univerzitetnega športa povedal: »Številni študentje, ki prihajajo na izmenjavo na UP se z veseljem vključujejo v naše športne vsebine, kar nas ne niti toliko preseneča ampak le veseli. Športne vsebine, ki jih pripravljamo tako za domače kot za tuje študente so za vse popolnoma brezplačne in odlično dopolnilo k vsem študijskim obveznostim.«

Orientacijski dnevi se bodo sklenili s Pozdravom bruckam in brucem Univerze na Primorskem, uradnim sprejemom ob začetku študijskega leta, ki bo potekal v ponedeljek, 2. oktobra 2017, od 9.30 dalje na Titovem trgu v Kopru. Spoznavni večer nove generacije UP pa je neformalno srečanje, kjer bomo prebili led, se spoznali in sklenili dolgotrajna prijateljstva.

Vse aktivnosti orientacijskih dni izvaja UP v okviru projekta »Internacionalizacija 2016«, ki ga za izboljšanje procesa internacionalizacije slovenskega visokega šolstva sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Zanimivo /povezane novice