Splošno
sreda, 04. oktober 2017

#imakemysoup tudi z dijaki obalnih srednjih šol

Nov val svežine v Obalni dijaški skupnosti. Andreja Pirjevca nasledil Jan Krevatin, ki je poudaril pomembnost povezovanja dijakov slovenskih in italijanskih srednjih šol iz koprske, izolske in piranske občine v Obalno dijaško skupnost.

Danes, dne 4.10.2017, so bile izpeljane volitve Obalne dijaške skupnosti, na katerih so poslanci izvolili novega predsednika in predlagan upravni odbor.

Bivši član upravnega odbora ODS Jan Krevatin je kot novoizvoljeni predsednik nasledil Andreja Pirjevca. Ob nagovoru je Krevatin poudaril pomembnost povezovanja obalnih dijakov, konkretne vsebine in dijaške participacije. Zagotovil je, da se bodo seje odvijale redno in se bo prvi projekt, ki bo najverjetneje dobrodelna akcija, odvil že v prvih dveh mesecih njegovega mandata.

Razloge za kandidaturo je Jan Krevatin predstavil tako: “Skozi svoje izkušnje vodenja šolske dijaške skupnosti, ki je sovpadala z nenehnimi idejami za izboljšavo srednje šolskih let, sem spoznaval problematiko dijakov in pridobival spretnosti reševanja problemov, ki so jih dijaki izpostavili. Našel sem svoj pristop in način organiziranja projektov, ustvarjanja dobrodelnih akcij in spopadanja z dijakovimi težavami. Ker to želim prenesti na višjo raven in mislim, da lahko veliko prispevam k izboljšanju vaših dijaških let, danes kandidiram za predsednika obalne dijaške skupnosti.”

V Upravni odbor ODS je bilo sprejetih 6 kandidatov, ki so samozavestno predstavili sebe in svoje kandidature. V njih so poudarili pomembnost in načrtovanje kulturnega, športnega in socialnega delovanje za dijake. Novi člani Upravnega odbora so: Maja Ferfolja, Eva Dodič, Eva Pincin, Aljaž Kokole, Peter Milivojevič in Bor Sitar.

Obalno dijaško skupnost so dijaki ustanovili na Dan mladosti, 25. maja 2015. Deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem in v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem v Kopru. Predsednik ŠOUP, Nassim Djaba je povedal: Čestitam novoizvoljenem vodstvu dijaške skupnosti. Želim jim obilo uspeha pri uresničevanju njihovih ciljev tako na lokalni kot na nacionalni ravni. ŠOUP jim bo prva stala ob strani tudi v bodoče. Želim si, da prihaja do prenosa znanja med dijaki in študenti, ter tudi dijaki prispevajo k študentski zgodbi #imakemysoup.