Šport
torek, 20. marec 2018

FVZ in FAMNIT v velikem finalu

Univerzitetna košarkarska liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 19.3.2018, sta se na Srednji tehnični šoli v Kopru odigrala polfinalna dvoboja Univerzitetne košarkarske lige Univerze na Primorskem. Rezultata tekem organizatorjev nista bistveno presenetila. Ponovil se je razpored zadnjega kola rednega dela, ki se je zaključil s podobnim izidom in prevlado Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Zmagovalni fakulteti bosta nastopili v velikem finalu Univerzitetne košarkarske lige, ki bo na sporedu v ponedeljek, 23.4.2018. Za tretje mesto bosta igrali ekipi Fakultete za turistične študije – Turistica (FTŠ) in Fakultete za management (FM).

FM 46 : 58 FVZ

Zaradi odsotnosti ključnega igralca Slavka Tuke, je imel FM precej težav pri postavitvi močne obrambe. Prvi polčas, z rezultatom 20:32, se je za FVZ končal z izrazito prednostjo, ki se je v nadaljevanju le še povečala. FVZ je dobro izkoristil svojega igralca Martina Kosina, ki je v ključnih trenutkih zadel koš. V zadnji četrtini se je razigral Matija Radanović, ki je ekipi pomagal zmanjšati zaostanek, vendar ne dovolj za preobrat. V finale se je z rezultatom 46 : 58 uvrstila ekipa FVZ.

''Izgubili smo zaradi pomanjkanja igralcev. Od vseh prisotnih pa je bil edini kondicijsko pripravljem Matija Radanović. Poznala se je odsotnost poškodovanega kapetana Slavka Tuke. FVZ je bil, kljub istemu pomankanju igralcev, kondicijsko bolj pripravljen, zato so dobili zasluženo zmago,'' so besede Seita Demirija (FM).

FAMNIT 61 : 35 FTŠ

Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 27 : 13 v prid FAMNITa. Njihova številčna premoč je pomenila veliko prednost. Rezervni igralci so glasno navijali za svojo ekipo in v primerjavi z nasprotniki iz FTŠ, so si lahko privoščili menjave utrujenih igralcev, s čimer so povečali vodstvo. FAMNIT si je priigral zmago z rezultatom 61 : 35, ter vstopnico za veliki finale univerzitetne košarkarske lige.

Lan Pajmon Rak (FTŠ): ''Taktično smo igrali zelo slabo. Nasprotnikom je odlično šel met iz igre, nam pa ne. Občutili smo pomanjkanje igralcev, vendar bi tudi s številčnejšo ekipo najverjetneje občutili poraz. Nasprotniku čestitamo in mu želimo srečo v finalu.''

Pripravila: Brina Božič, UŠZP