Interesne dejavnosti
torek, 18. julij 2017

Festival JEFF 2017

Festival JEFF je tradicionalni poletni cikel koncertov, brez katerega si že skoraj ni moč predstavljati poletnega dogajanja v Kopru. Letos festival doživlja že 15. ponovitev in bo tudi letos priskrbel za oživljanje toplih večerov v srcu srednjeveškega mestnega jedra Kopra.

Posebna dodana vrednost festivala je ambient vrta Pokrajinskega muzeja v Kopru, ki predstavlja intimen in zaključen ozelenjen prostor, ki ima moč zbliževanja med obiskovalci in skrbno izbrano glasbo. Festival je programsko osredotočen na predstavitev glasbenih skupin, ki črpajo material iz jazz, etno in funky repertoarjev ter z ekskurzi v številne druge žanre. Letos bo program obarvan predvsem v ritmih glasbenih tradicij različnih dežel, od Vzhodne Evrope do Južne Amerike.

 

Letošnji festival se bo odvil v štirih tradicionalnih sredinih koncertnih večerih, s pričetkom ob 20.30. Poleg same glasbene ponudbe bo vsak od štirih koncertov obogaten še s umetniškimi razstavami mladih umetnikov iz Slovenske Istre ter z Istrskim kulinaričnim kotičkom, s čimer bomo skušali poleg sluha stimulirati še preostale čute in oblikovati tako zaključeno izkušnjo poletnega večera v posebnem ambientu.

 

Glasbeni program Festivala JEFF 2017:

12. julij 2017

VEJA (Hrvaška)

KONTRA KVARTET (Slovenija)

 

19. julij 2017

NOREIA (Slovenija)

TANINO DUO (Argentina)

 

26. julij 2017

DROM PALE LUMA (Italija/Slovenija)

TZIGAN GIPSY TANGO TRIO (Argentina)

 

2. avgust 2017

ARITMIJA ft. SABIHA KHAN & VINAYAK NETKE (Slovenija/Indija)

ANTARA (Izrael)

 

Tudi letos bo v času glasbenih večerov na voljo Istrski kulinarični kotiček, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki zdrave hrane.

 

V okviru posameznega osrednjega večera JEFF bomo tudi izvedli razstavni program likovnih del. Jubilejno 15. edicijo festivala bomo zabeležili z retrospektivno razstavo fotografij iz preteklih edicij festivala, ki bo skušala prikazati nekatere izmed najbolj svetlih trenutkov festivala iz preteklosti. Razstavni program bo kot vsako leto tudi predstavil izbrane mlade

umetnike iz Slovenske Istre, kjer bo vsak izmed njih dobil prostor za predstavitev svojih del v okviru vsakega izmed štirih osrednjih večerov festivala. Letos se bodo predstavili naslednji mladi umetniki:

  • 12. julij 2017 - Rihard Lobenwein
  • 19. julij 2017 - Valentina Agostini Pregelj, Tim Bratuša
  • 26. julij 2017 - Zarja Ražman
  • 2. avgust 2017 - Nives Markovič

 

Spremljevalni program z naslovom »Jeff nel Circolo« bo potekal na vrtu lokala Circolo s podporo Italijanske skupnosti »Santorio Santorio«.

16. julij 2017 - Večer dokumentarnega filma o glasbi

23. julij 2017 – Okrogla miza na temo glasbe v dobi množičnih medijev

 

Festival JEFF za kvaliteten glasbeni program ponuja vstopnice s ceno na ravni, ki je dosegljiva široki publiki. Cena za posamezni večer je za člane KŠOK je 4€, za dijake, študente, upokojence ter brezposelne 6€ in za ostale 8€.

 

Cene festivalskega abonmaja pa so za člane KŠOK 12€, za dijake, študente, upokojence ter brezposelne 18€ ter za ostale 24€. Prodajna mesta abonmajev sta Info točka KŠOK v času uradnih ur in festivalska blagajna na samem dogodku.

 

Vstopnice za posamezen večer je možno rezervirati preko e-maila info@jeff.si, najkasneje do dneva pred koncertom. Na dan koncerta je vstopnice potrebno prevzeti na festivalski blagajni do 21.00 ure, kasneje rezervacija ni več veljavna.

 

Ostale aktualne informacije o festivalu lahko spremljate na naši Facebook strani oziroma dogodku: KLIK

 

Zanimivo /povezane novice