Interesne dejavnosti
petek, 28. december 2018

Bela Čista 10ka! več kot uspela!

Štirje dnevi zimske zabave v osrčju Dolomitov.

V decembru smo znova organizirali športno – zabavno prireditev Bela Čista 10ka!, ki je tako kot leta prej potekala v sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Univerze na Primorskem (UŠZP), to leto pa smo jo še dodatno popestrili in umestili znotraj prireditve Forever Young Winter festivala, ki ga organizira Kompas Young.

V štirih dneh smo se v osrčju Dolomitov družili skozi igro tako s študenti iz Slovenije, kot tudi tujine. V četrtek smo se v opoldanskem času odpravili iz Kopra proti Italiji, s postojanko na Dolgem mostu, kjer smo vkrcali še nekaj študentov iz drugih univerz. Prav na tem mestu se je ob pogledu na več sto ljudi, ki so dobro opremljeni čakali avtobuse za odhod na študentski »ski opening«, začelo pravcato vzdušje in predvsem, pričakovanje. Pot je potekala brez posebnih zapletov in proti večeru smo prispeli v pravljični San Candido, kjer smo se udobno namestili v apartmajih. Ob 22. uri so že bili organizirani prevozi do vznožja smučišča na »Welcome Party«, kjer je potekalo tudi nadaljnje večerno dogajanje prihodnjih dni.

Že na avtobusu smo se prijavili na tekmo v veleslalomu, s katero se je otvorilo petkovo dogajanje na samem smučišču, možnost pa smo se imeli v prihodnjih dneh pomeriti tudi v številnih zabavnih, t.i. jelenovih igrah na snegu in s »talentom«, Blažem Babičem. Kljub jutranjim meglicam, smo dočakali krasne dni za smuko, ki ga je skozi dan pestrilo dogajanje z animatorji na prvi postaji gondole in zvečer ob vznožju smučišča z organiziranimi prevozi iz mesta. Žurali smo s številnimi nastopajočimi: DJ Dey, Senidah, DJ Matthew, DJ Kosta Radman in neumornim povezovalcem - Tadejem Bricljem, sicer pa smo tako rekoč preplavili mesto in se zabavali na vsakem koraku.

S smučarsko vozovnico smo lahko koristili javni mestni prevoz, kar je logistično olajšalo prihod/odhod do smučišča, primerljive cene so bile tudi v restavracijah in barih, sicer pa smo si večinoma v polno opremljenih ter prostornih apartmajih kuhali »pašto« kar sami in se družili. Dogajalo je tudi v samem središču mesta, kjer je potekala božična tržnica ter spremljevalni program.

Po nepozabnem vikendu smo se v Koper vrnili v nedeljo popoldan s številnimi pozitivnimi vtisi in željami udeležencev, da tovrstne dogodke organiziramo tudi v bodoče. Še posebno so bili navdušeni tuji študentje, ki so z nami prvič doživeli sneg in se poslavljajo s tem polletjem. Sekretarka na resorju za interesne dejavnosti Nika Stegovec dodaja: »Veseli nas, da smo skupaj na pobudo študentov znova uspeli organizirati Belo Čisto 10ko! in komaj čakamo nove projekte, ki prihajajo kmalu.«.      

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Zanimivo /povezane novice