Sociala
sreda, 30. december 2015

Aktualni razpisi za štipendije

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je objavil razpise za štipendije Ad futura za študij v tujini, program Fulbright, študijske obiske dijakov in študentov v tujini in za udeležbo slovenskih dijakov na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu, razpis za Sofinanciranje podoktorskega študija na European University Institute (EUI) ter razpis za štipendiranje sodelovanja mladih raziskovalnih skupin in posameznikov na tekmovanjih v tujini.

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2016

Rok za prijavo na razpis štipendij Ad Futura za študij v tujini za leto 2016 je 13. 4. 2016. Vloge z ustrezno dokumentacijo morajo biti predložene Javnemu skladu Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, vidno označene z napisom »za 204. javni razpis«.

Več o informacij o štipendiji najdeš TUKAJ.

Štipendije za program Fulbright za leto 2017

Štipendije so namenjene udeležencem Fulbright programa, in sicer slovenskim državljanom za gostovanje v ZDA in ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Rok za prijavo na razpis je 28. 9. 2018.

Več informacij o štipendiji najdeš TUKAJ.

Razpis za sofinanciranje podoktorskega študija na European University Institute 2016

Predmet razpisa za sofinanciranje študija na European University Institute (EUI) je sofinanciranje enoletnega podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na EUI enemu vlagatelju, ki bo v študijskem letu 2016/2017 sprejet na podoktorsko raziskovalno izobraževanje in bo z njim tudi pričel v študijskem letu 2016/2017. Rok za oddajo prijav je 31. 3. 2016.

Več o razpisu najdeš TUKAJ.

Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini

Na javnem razpisu lahko sredstva pridobijo dijaki ali študentje, ki odhajajo na študijski obisk v tujino in katerim matična izobraževalna ustanova to mobilnost vrednoti kot del izobraževalnega programa v Sloveniji. Sredstva je možno uveljavljati za študijske obiske od 1. 10. 2015 dalje, pri čemer se mora študijski obisk pričeti najkasneje 30. 9. 2016. Prijave naj bodo predložene Javnemu skladu Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije v zaprti kuverti s pripisom »za 205. javni razpis«.

Več informacij o štipendiji najdeš TUKAJ.

Štipendiranje sodelovanja mladih raziskovalnih skupin in posameznikov na tekmovanjih v tujini

Preko razpisa za štipendiranje sodelovanja na tekmovanjih v tujini lahko slovenske raziskovalne, strokovne in izobraževalne organizacije pridobijo sredstva za štipendiranje udeležbe tekmovalcev, članov tekmovalne skupine in mentorjev na tekmovanjih v tujini. Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 30. 10. 2016. Vse fakultete, članice Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem, ki se prijavljajo za pridobitev sredstev po tem razpisu, kot vlagatelja v prijavnici navedejo Univerzo in fakulteto, pri čemer se morajo vsi ostali podatki,  ki jih vnesejo na prijavnico (naslov, matična številka, davčna številka, št. tekočega računa, zakoniti zastopnik etc.) nanašati na univerzo in ne na fakulteto. Prijavnico v tem primeru podpiše rektor, kot zakoniti zastopnik univerze, dekan pa le v primeru, če ima pooblastilo. V primeru da ima dekan pooblastilo, je potrebno kopijo le tega skupaj z vlogo poslati na sklad.

Več informacij o razpisu najdeš TUKAJ.

Štipendija za udeležbo slovenskih dijakov na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije bo največ dvema slovenskima dijakoma podelil štipendijo za pokrivanje stroškov udeležbe na Benjamin Franklin mednarodnem poletnem institutu v ZDA. Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 1.  6.  2016. Prijava mora biti predložena Javnemu skladu Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (s pripisom: za 207. javni razpis).

Več informacij o štipendiji najdeš TUKAJ.

Ne oklevaj in pohiti s prijavo!
 

Zanimivo /povezane novice