Šport
petek, 07. maj 2021

Priprave na Fisu svetovno univerzitetno prvenstvo

Športno plezanje 2024

Leta 2024, po zaključku Olimpijskih iger v Parizu,  bo v Kopru potekalo FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju, pod organizacijo Univerzitetne športne zveze Primorske in partnerjev.

Tekoči teden smo se člani organizacijske odbora prvenstva udeležili FISU spletnega seminarja, na katerem smo se seznanili s temeljnimi zahtevami, uveljavljenimi protokoli in novostmi glede organizacije ter izpeljave svetovnih univerzitetnih prvenstev in pokalov. Predavanja so obsegala vsa področja organizacije, ki so bila nazorno predstavljena in dopolnjena s praktičnimi nasveti, primeri ter izkušnjami organizatorjev dosedanjih prvenstev. Udeležilo se je preko 100 članov organizacijskih odborov univerzitetnih prvenstev, ki bodo v prihodnjih letih potekala po celem svetu. Predavanja so dopolnjevale tudi praktične delavnice.

Polni pozitivnih vtisov in novega znanja, smo nadvse motivirani za nadaljnje načrtovanje univerzitetnega prvenstva. Veselimo se tudi nove plezalne stene, s katero se bo koprski plezalni center Plus Climbing Koper prelevil v čudovito vrhunsko prizorišče. 

Glede na to, da je Slovenija zibelka plezalcev svetovnega kova, smo prepričani, da bo FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju vzbudilo veliko zanimanja med ljudmi, ponudilo odlične predstave tekmovalcev ter navdušilo tako obiskovalce kakor tudi vse udeležence.

Foto: MOK

Foto: Plus Climbing Koper