Šport
četrtek, 13. maj 2021

1 km = 1 cent

Dobrodelna akcija v sklopu EUROPEAN MILE

V Sloveniji zbiramo kilometre, ki jih bomo pretvorili po zgoraj zapisani enačbi ter zbrana sredstva donirali VDC-ju Novo mesto in Osnovni šoli Dragotina Ketteja, ki delujejo in poučujejo osebe s posebnimi potrebami. Cilj je zbrati vsaj 100.000 km.

Če radi hodite, tečete, rolkate ali se ukvarjate z drugimi rekreativnimi dejavnostmi, kjer nabirate kilometre, potem vabljeni, da svoje kilometre darujete na spletni strani European Mile. Če vpišete še svoje ime/vzdevek in državo, prejmete povezavo, ki jo lahko delite na družbenih omrežjih.

Da predstavimo primer: v našem primeru je prehojena Pot ob žici (33 km x 3 osebe) prinesla 99 centov za pomoč osebam s posebnimi potrebami, nam pa gratis dobro počutje! Vsi trije člani pohoda smo svoje kilometre vnesli na zgoraj omenjeni povezavi.

EUROPEAN MILE je mednarodna akcija, s katero praznujemo veselje do gibanja - v svojem tempu, naj bo to hoja, tek, rolanje ... Vključijo se lahko posamezniki s svojimi vsakodnevnimi sprehodi in raznovrstne organizacije in institucije, kot so npr. športna društva, podjetja, šole, ki s pomočjo iniciative spodbudijo svoje vadeče, zaposlene oziroma učence in dijake, da prispevajo k skupnemu seštevku milj in kilometrov.

Pobuda, ki jo podpira Erasmus + Sport, program  Evropske komisije, koordinira pa jo ISCA (International sport and cultural association) v okviru kampanje NowWeMOVE. Nacionalni koordinator omenjene akcije je Športna unija Slovenije, na družbenih omrežjih lahko akcijo spremljate pod hashtagom #FindYourMile.