Šport
torek, 19. november 2019

Pričetek lige v košarki

Univerzitetna liga M JOB v košarki.

V ponedeljek, 18.11.2019, se je pričela tudi Univerzitetna košarkarska liga M JOB. V dvorani STŠ so se pomerile štiri ekipe in sicer, Fakulteta za pomorstvo in promet (FPP), Fakulteta za management (FM), Fakulteta za vede o zdravju (FVZ) ter Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).

V otvoritveni tekmi sta svoje moči pomerili ekipi FVZ in FPP.Tekma se je pričela zelo agresivno ter borbeno na obeh straneh. Obe ekipi sta na igrišče prišli z veliko motivacijo po zmagi. Skok za žogo je dobil FVZ. Prva četrtina je bila zelo zanimiva in enakopravna, vodstvo ekip se je konstantno izmenjevalo. Po prvi četrtini si je ekipa FPP priigrala tri točke prednosti. Druga četrtina ni bila prav nič drugačna, saj sta obe ekipi vztrajno napadali. Kljub konstantnemu pritisku ekipe FPP, je FVZ robustno držal obrambo in bil v napadu bolj uspešen kot FPP. Tukaj je prišla do izraza posamezna kvaliteta igralcev, katerim je ratal preobrat po drugi četrtini.Rezultat druge četrtine je bil FPP: 21 točk in FVZ: 26 točk.V tretji četrtini pa se je zgodila popolna prevlada ekipe FVZ. Fantje so dominirali tako v obrambi kot v napadu. Z uspešnimi napadi so si tako priigrali lepo prednost, katera jim je na koncu prinesla zmago.Na koncu tretje četrtine je FVZ vodil kar za 12 točk.Velika razlika ekipe FVZ pa ni ustrašila ekipe FPP, ki so sicer v zadnji četrtini še kar napadali, ampak zaman. Ekipa FVZ je izkoristila prednost in tekmo suvereno pripeljala do konca. 

Izjava Tine Petrič (FVZ): »Tekma je bila odlična, zelo dober nasprotnik, izkazali so se. Zadovoljni smo s svojo predstavo in prav tako z njihovo.«

Izjava ekipe FPP: »Dobra tekma je za nami, čestitke nasprotni fakulteti za zmago in se vidimo naslednjič.

Rezultat:

FVZ : FPP -  52:43 (10:13, 26:21, 41:29, 52:43)

Ekipa FVZ  (Čretnik, Zupan, Kosin, Petrič, Habulin)

Ekipa FPP (Boršič, Plahuta, Susman, Kveder, Antonić, Aničič)


Drugo tekmo sta odigrali ekipi FM in FAMNIT.Ekipa FM je dobila skok in tako prva napadala. Kljub konstantnemu vodstvu  ekipe FAMNIT, je FM v zadnjih izdihljajih prišel do izenačenja. V prvi četrtini sta obe ekipi v napadu delali kar nekaj napak in nista bili prav nič strelsko razpoloženi, kar se je poznalo na rezultatu, ki je bil izenačen (10:10).V začetku druge četrtine je pobudo takoj prevzela ekipa FM in povedla s kar šestimi točkami razlike (16:10).Ekipa FAMNIT se ni predala in na koncu druge četrtine je znižala vodstvo ekipe FM. Rezultat po prvih dveh četrtinah je bil 20:18 za ekipo FM. V tretji četrtini so se fantje ekipe FM še dodatno razigrali in z nekaj atraktivnimi akcijami poskrbeli za konkretno vodstvo.Konec tretje četrtine  je bil porazen za ekipo FAMNIT, saj je ekipa FM imela veliko prednost (40:25).Ekipa FM je v zadnji četrtini nadaljevala svoj strelski pohod. Ekipa FAMNIT se je z nekaj nevarnimi akcijami poskušala približati ekipi FM a žal neuspešno.

Izjava Niki Boroja (FM): » Tekma je bila odlična, odlična igra v obrambi, odlično delo soigralcev, noben soigralec ni odigral slabo. Imeli smo malo izgubljenih žog. Nasprotniku čestitamo za dobro otvoritev tekme in za dobro borbo in se vidimo v pol-finalu.«

Izjava Alan Pehlić (FAMNIT): »Prvič igramo skupaj, ekipa je na novo sestavljena. Prvi polčas smo solidno odigrali a se nam je nato ustavilo. Za naslednjo tekmo se bomo probali boljše pripravit in pokazat v boljši luči.

FM : FAMNIT -  56:27 (10:10, 20:18, 40:25, 56:27)

Ekipa FM (Knapič, Lazar, Boroja, Širovnik, Pajmon Rak, Lah, Testen)

Ekipa FAMNIT (Pehlič, Marinovič, Tevž, Sabadin, Vac, Škrbović, Milivojčević, Majerič, Klepač, Tadić, Antić)