Šport
ponedeljek, 03. junij 2019

Mednarodni košarkarski turnir ISBC v Moskvi 6. dan

Kitajska ekipa premočna

V soboto, so se na mednarodnem košarkarskem turnirju v Moskvi (ISBC 2019), odvijali vsi četrtfinalni dvoboji. Organizator nas je na tehničnem sestanku seznanil, da igramo prvi, zgodaj dopoldne ob 9. uri. Tako smo morali zajtrkovati že ob 6.30, da bi lahko bili v dvorani dovolj zgodaj. Kot kaže, nam zgodnji termin nikakor ni ustrezal, kajti nismo zaigrali tako kot znamo. Prikradla se nam je nekakšna naveličanost, ki je lahko posledica natrpanega programa. Čeprav smo imeli pred tem prost dan, ki smo ga preživeli na izletu po mestu, bi bilo morda bolje, da smo ostali v hotelu in opravili trening. A sodelovanje na takšnem turnirju, prinaša tudi obveznosti in ena od teh, je bil tudi izlet. Morda je bil nekoliko predolg, saj smo v hotel prišli sele ob 20.00 in pri tem zamudili še zadnji termin za trening. 

Pred začetkom, nas je organizator (ki nam je prejšnji dan pomagal pri rehabilitaciji igralcev) presenetil, z določenimi merili (enobarvne nogavice in brez spodnjih majic), ki so seveda slabo vplivala na razpoloženje v ekipi. A kaj hočemo, pravila so pravila. To pot sta zaradi poškodbe, na klopi obsedela Miloš Veljkovič in Tine Petrič. Miloš je obnovil poškodbo gležnja, Tine Petrič pa je čutil bolečine v ramenskem obroču.

Tekma, ki ste si jo morda ogledali v neposrednem prenosu, je bila zanimiva le v 1. četrtini, kjer smo z umirjeno igro, ter s podajami pod kos, kjer je kraljeval kdo drug kot Simon Tratnik (27 točk, 19 skokov) in nasprotnika prisilili, da si je nabral obilico prekrškov, a kaj, ko tega nismo znali izkoristiti. In bolj kot je čas tekel, se je poznalo, da je nasprotnik kondicijsko odlično pripravljen in tehnično zelo uigran, saj ima ekipa Kitajskega Tajpeha, v svojih vrstah 12 enakovrednih igralcev, ki lahko rotirajo med seboj. Nihče posebej ne izstopa (tako kot pri nas Simon), imajo pa hitrost in neuničljivo samozavest. Tako je ob polčasu nasprotnik že vodil za 14 točk, v nadaljevanju pa svojo prednost le še poviševal. Mi smo bili enostavno prepočasni, preveč je bilo izgubljenih žog, meta z razdalje skorajda ni bilo, pa tudi akcije, ki smo jih uigravali doma, nikakor nismo uspeli sestaviti. Za nameček, je nasprotniku uspevalo prav vse. Tako so nas premagali z meti z razdalje. Ogromno jh je bilo. Težko je razložiti, kaj se je v bistvu na igrišču dogajalo, saj končni izid in statistika ne povesta vsega, a vsekakor dovolj. 

Časa za jezo in žalost ni prav veliko, saj se bomo kmalu borili za mesta od 5-8, s poraženci ostalih dvobojev. Sedaj bomo analizirali vzroke za tako visok poraz, ter pripravili taktiko za naslednje srečanje, kjer se bomo udarili s poražencem s tekme med Russia 1 in BIH (BC Igokea). Naj povemo, da je poleg Kitajskega Tajpeha, v polfinalu tudi že Srbska ekipa, ki je po uvodni slabi četrtini, dobesedno povozila Izrael.

Rezultat: 

University of Primorska – Chinese Taipei 59 : 91 ( 19:27, 14:20,14:26,12:18)

Fantom sicer ne gre ničesar zameriti, saj so se borili po svojih najboljših močeh. In če bomo dvignili kondicijsko raven, bomo v nadaljevanju sezone se boljši. Nam je turnir prišel kot naročen, za pripravo na EUC, ki bo letos poleti v Poljskem Poznanu.