Šport
sobota, 01. junij 2019

Mednarodni košarkarski turnir ISBC v Moskvi 4. in 5. dan

Veličastna zmaga proti Avstraliji!

Kot smo bili napovedovali, je bil četrtek dan D za vse ekipe, tudi za našo, ki je v dvoboju z Avstralci potrebovala zmago, saj nas je le ta, vodila v četrtfinale. In velika zahvala gre organizatorju, ki nam je s svojimi zdravniki priskočil na pomoč in nam uspel pripraviti poškodovane igralce za odločilno tekmo. Tako smo lahko nastopili prav vsi, tudi Habulin, Klepač, Boroja, Vac in Veljkovič. 

Tekma je bila na sporedu ob 15.00, tako smo lahko opravili prepotrebno segrevanje že ob 14.00. A ni šlo vse tako gladko, kot kaže končni izid. Prva četrtina, je bila boljša kot proti Moskovčanom, a še vedno ne dovolj dobra, da bi jo dobili. Avstralci so nas s svojimi meti iz razdalje dobesedno razbijali, nam pa ni uspevalo nič. Tako se je prva četrtina, na našo srečo, zaključila z minimalno prednostjo Avstralcev. Rezultat je bil 21:18. V drugi četrtini, so bili nasprotniki še boljši, saj so vse, kar so vrgli na koš, tudi zadeli. Nam igra in met enostavno nista stekla, tako da smo bili že na robu poraza. Ob polčasu so Avstralci že vodili za 11 točk, rezultat je bil 46: 35 za nasprotnika.

A sedaj pride najlepše! V slačilnici smo se dogovorili, da nas ne ustavi več nihče in da damo od sebe vse, kar premoremo. Pozabili smo na poškodbe, utrujenost in živčnost, ki nas je spremljala do tedaj. In kot naročeno, smo v drugi polčas vstopili prerojeni in trdno prepričani, da smo sposobni narediti preobrat in tekmo dobiti. Že takoj v začetku 3. četrtine, smo vodstvo Avstralcev prepolovili, v nadaljevanju pa s trojkami Petriča, Vaca, Boroje in Klepača, Avstralce potopili, tako da smo zadnje sekunde, ob bučnem aplavzu s tribun, pričakali ob robu igrišča. Vsi, ki so v četrtek stopili na igrišče, so dali svoj maksimum in najlepše je, da nam je met končno stekel, tako smo imeli več prostora in samozavesti za zaključevanje. Ponovno se je izkazal Simon Tratnik, ki je med najboljšimi skakalci turnirja, hkrati pa je Avstralcem podelil tudi 5 » banan« in z 22 točkami, bil naš najboljši strelec. 

Včeraj, je bil naš dan za počitek in ponovno raziskovanje Moskve, danes pa nas v četrtfinalu čaka ekipa Kitajskega Tajpeia, ki je bila presenetljivo prva v svoji skupini. A mi se ne damo. Če bomo prikazali podobno igro, kot v drugem polčasu proti Avstraliji, se ne bojimo nikogar, niti Srbov niti Rusov, ki so suvereno zmagali v svojih skupinah. Danes pričakujemo hud boj, saj so Kitajci kondicijsko odlično pripravljeni. Mi nadaljujemo tako, kot smo se dogovorili. Sedaj, ko imamo na voljo vse igralce, smo trdno odločeni, da lahko sežemo se višje in pridemo v tako želeni polfinale. Končni rezultat tekme 72 : 83 za Univerzo na Primorskem!

UŠZP, že pridno stiska pesti za današnjo tekmo. Srečno fantje! :)