Šport
četrtek, 17. januar 2019

Futsal ekipa UP na vrhu lestvice

3. SFL - ZAHOD

Po zgledu košarkarske reprezentance, ki je že nekaj let gonilna/vodilna športna panoga  študentov UP, se je med študenti razširila ideja, o ustanovitvi ekipe malega nogometa . Da je futsal kot športna aktivnost, zelo popularen med študenti, je pokazala letošnja jesenska čista desetka, na katero se je prijavilo 9 ekip.

Tako smo se na UŠZP odločili, da tudi futsal predstavimo, kot šport, s katerim se študenti, zelo radi, predvsem pa kontinuirano zabavajo. V ta namen smo pripravili vabilo, v katerem smo bili pripravljeni podpreti vse udeležence, ki bi sodelovali v univerzitetni futsal ekipi. Seveda, za tiste, ki jim je futsal pri srcu in ki bi bili pripravljeni sodelovati v ekipi, skozi celotno študijsko leto, saj smo pripravili program v okviru športnih dejavnosti, v katerem ne manjka nastopov na turnirjih, ter državno prvenstvo, ki bo tudi kvalifikacijsko prvenstvo za nastop na EUC 2019 v Bragi na Portugalskem.

Odziv je bil presenetljiv, saj se je vabilu odzvalo 16 študentov UP. Največ jih prihaja iz Fakultete za Management ( Mitja Šmon, Davor Pejakić, Žan Bratina, Žan Kaplan, Niki Boroja, in Alen Dizdarević), sledi ji Pedagoška Fakulteta ( Rene Knedl, Matic Krapež, Jure Pajnkihar), ter Fakulteta za vede o zdravju ( Kosta Makitan, Adem Zyba, Edin Adilović), in  FTŠ Turistice ( Scott Vašl, Matic Košir) Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ( Boris Turudija), ter dvojica povabljenih ( Andraž Žalec, Luka Božič in Erik Rastovac), s Fakultete za pomorstvo in promet, ki se redno udeležuje rekreacije na Gepš.

Dejansko je ekipa, po pičlih dveh treningih, že zaigrala v letošnji  (3.SFL-zahod) futsal ligi (4+1), pod okriljem MNZ Koper. Čeprav bo prvenstvo še naporno in dolgo, so rezultatski presežki vidni že v tem trenutku, saj je ekipa, po odigranem 1. delu prvenstva na prvem mestu, z izkupičkom 5-ih zmag in enega neodločenega izida.

1. Krog  11.11.2018

V prvem krogu, se je ekipa futsal UP, pomerila z ekipo Black&White, ter jo, v napetem in na trenutke ostrem dvoboju  sredi drugega polčasa strla in začela prvenstvo z lepo zmago. Začetek je bil odličen, saj je že v 1.minuti z močnim strelom Jure Pajnkihar, povedel našo ekipo v vodstvo z 1-0. To je trajalo do 8.minute, ko je ekipi B&W uspelo izenačiti na 1-1, a je že v naslednjem napadu Pajnkihar, ponovno zadel za vodstvo 2-1. Ekipa B&W se seveda ni predala in je tudi po naših lastnih napakah uspela izenačiti na 2-2. Drugi polčas je bil predvsem taktičen in na trenutke tudi grob, boj obeh ekip za zmago. Čeprav so se priložnosti vrstile kot po tekočem traku, naši ekipi, nikakor ni uspelo zadeti za novo vodstvo. In ko je že kazalo, da se bo tekma končala z neodločenim izidom, je Edin Adilović iz protinapada, popeljal našo ekipo v vodstvo s 3-2. Zmago je v zadnji minuti, z lepim preigravanjem, potrdil Boris Turudija. Končni rezultat 4-2 za futsal UP.

FUTSAL UP  :   BLACK & WHITE     4 : 2  ( 2 : 2)
Strelci: Pajnkihar (1), 1-1 Radić (8), 2-1 Pajnkihar (9), 2-2 Hodžić (17), 3-2 Adilović  (38), 4-2 Turudija (40);  

Futsal UP: Boroja NIki, Kaplan Žan, Adilović Edin, Makitan Kosta, Turudija Boris, Pajnkihar Jure, Bratina Žan


2. Krog 18.11.2018

V drugem krogu je bil naš nasprotnik ekipa sindikata železničarskih delavcev (SŽTS), ki pa žal ni bila, niti približno dorasel nasprotnik, našim fantom. Čeprav so železničarji v 2.minuti povedli z 0-1, je v nadaljevanju tekme, naša ekipa prevzela vajeti v svoje roke in neusmiljeno polnila mrežo nasprotnika. Kot po tekočem traku so zadevali Bratina, Kaplan, Turudija, Pejakić, Makitan in Adilović, tako da je bil ob polčasu rezultat že 7-2 za našo ekipo. V drugem polčasu so naši fantje samo nadgrajevali igro in višali rezultat, ki je na koncu znašal visokih 14-3 za futsal UP.

FUTSAL UP  : SŽTS   14 : 3   ( 7 : 2)

Strelci:Suhopoljac (2), 1-1 Adilović (5), 2-1 Adilović (6), 3-1 Bratina (11), 4-1 Pejakić (16), 5-1 Pejakić (16), 6-1 Adilović (18), 6-2 Suhopoljac, 7-2 Kaplan (20), 8-2 Pejakić (25), 9-2 Bratina (26), 10-2 Krapež (28), 11-2 Makitan (29), 12-2 Turudija (32), 13-2 Turudija (34), 13-3 Mahić (38), 14-3 Bratina (39);

FUTSAL UP: Boroja Niki, Makitan Kosta, Bratina Žan, Krapež Matic, Kaplan Žan, Pejakić Davor, Turudija Boris, Adilović Edin;


3. Krog 25.11.2018 /prosti/


4. Krog  02.12.2018

V tretjem krogu je bila ekipa futsal UP, prosta, v četrtem pa se je udarila z ekipo RC TEAM.
Ker ima RC TEAM v svojih vrstah kar nekaj  resnih nogometašev, je ta dvoboj pomenil velik izziv za našo ekipo. Začetek je sicer pripadel nasprotniku, saj je bila naša ekipa preveč živčna ( strah in spoštovanje nasprotnika) in posledično storila veliko napak v obrambi, kar je tako izkušena ekipa kot je RC TEAM, znala izkoristiti in v 6.minuti povedla z 0-1. Ko je uvodni šok minil, je naša ekipa, po minuti odmora, zaigrala popolnoma drugače . Začela je izkoriščati hitrost in znanje posameznikov, ter z zadetkoma Koste Makitana 2x in Davorja Pejakića ob polčasu že vodila s 3-1. V nadaljevanju je ekipa RC TEAM zaigrala z vratarjem v polju, kar je bila voda na mlin, našim hitrim igralcem, ki so iz protinapadov zadeli še 3x in tekmo zmagali z rezultatom 6-2.


FUTSAL UP  :  RC TEAM      6 : 2  ( 3 : 1)

Strelci: Vajić (6), 1-1 Makitan (9), 2-1 Makitan (14), 3-1 Pejakić (17), 4-1 Krapež (28), 4-2 Depangher (33),
Adilović (34), 6-2 Pejakić (39);

FUTSAL UP: Boroja Niki, Bratina Žan, Makitan Kosta, Krapež Matic, Kaplan Žan, Pejakić Davor, Turudija Boris, Adilović Edin


5. Krog 09.12.2018

Tudi v 5. Krogu se ekipa BRUHOTI nikakor ni mogla upirati našim mladcem, ki so,( čeprav to pot maloštevilčni) izkoriščali vsako gostujočo napako in vztrajno polnili njihovo mrežo. Že ob polčasu je bil izid 4-2 v našo korist, končni rezultat pa…odličnih 8-4 za futsal UP.

FUTSAL UP  :  BRUHOTI    8 : 4  ( 4: 2)
Strelci: Turudija (3), 2-0 Turudija (4), 3-0 Pejakić (6), 4-0 Makitan (9), 4-1 Kisovec (18), 4-2 Blendy (20),
Makitan (27), 6-2 Turudija (28), 7-2 Adilović (29), 7-3 Kristan (30), 7-4 Kristan (33), 8-4 Pejakić (40);

FUTSAL UP : Boroja Niki, Makitan Kosta, Pejakić Davor, Turudija Boris, Adilović Edin


6. Krog   13.01.2019

V šestem krogu se je ekipa futsal UP pomerila z ekipo KURJERCA BAR, s katero sta si delili prvo mesto na lestvici  3.SFL. Derbi je v popolnosti izpolnil pričakovanja in kar je najpomembneje, tudi zmago naši ekipi. V prvih 10 minutah ni bilo resnejših akcij, zato pa je naša ekipa v nadaljevanju, hitro dosegla dva zadetka (obakrat je po lepih samostojnih prodorih zadel Turudija) in polčas dobila z rezultatom 2-0. A nadaljevanje sploh ni bilo lahko. Lagodno vodstvo je našo ekipo uspavalo do te mere, da je KURJERCA BAR v 30 minuti celo prešla v vodstvo. Za 3-4 je za goste zadel Pribac. Zadnjih 10 minut pa je bilo popolnoma v znamenju naše ekipe.Po minuti odmora, je naša ekipa stopila na plin, pokazala previ obraz, ter z vso vnemo in borbenostjo uspela izid spreobrniti sebi v prid. Končni izid 6-4 ni bil dejanski pokazatelj prevlade na igrišču, saj bi bil lahko tudi višji.
FUTSAL UP : KURJERCA BAR      6 :4  (2 : 0)  

Strelci: Turudija (14), 2-0 Turudija (15), 2-1 Pribac (21), 3-1 Adilović (22), 3-2 Pribac (23), 3-3 Pribac (25),  3-4 Pribac (28), 4-4 Adilović (30), 5-4 Makitan (31), 6-4 Adilović (36);

FUTSAL UP: Boroja Niki, Makitan Kosta, Kaplan Žan, Košir Matic, Turudija Boris, Adilović Edin


Futsal UP vs A.S.C.I.

7.krog 20.01.2019 

V 7. krogu se je naša reprezentanca pomerila z ekipo A.S.C.I. To je bil zadnji in hkrati najtežji dvoboj v jesenskem delu. Glede na to, da je bilo stanje v naši ekipi, pred bližajočimi se izpitnimi roki napeto, smo lahko pričakovali takšen razplet.

Čeprav je bila naša ekipa v vlogi favorita, se to v začetku tekme ni poznalo, saj je imel nasprotnik priložnost, že na samem začetku tekme, a je bil naš vratar dovolj zbran in je s pomočjo vratnice, preprečil vodilni zadetek gostov.Po prvem presenečenju, je naša ekipa pritisnila na nasprotnika, imela ogromno posest žoge in si ustvarila nekaj zelo zrelih priložnosti za zadetek, vendar je imel tudi nasprotnik v svojih vrstah zelo razpoloženega vratarja, ki je, s svojimi obrambami, ko je branil tudi nemogoče, spravljal v obup naše napadalce. Naša neučinkovitost in nasprotnikov bliskovit protinapad, sta botrovala, da smo se sredi 1. polčasa, znašli v zaostanku. V času našega največjega pritiska( med 5-12min), ko je nasprotnikov gol »visel v zraku«, je naša zbranost malenkost popustila, kar je nasprotnik znal izkoristiti in iz hitrega protinapada povedel z 1-0. Za goste je zadel Pavlovič. Zadetek je našo ekipo močno demoraliziral, kar je nasprotnik izkoristil in ponovno zadel za vodstvo 2-0 . V 14. minuti je po napaki obrambe zadetek dosegel Marc. Šele tedaj je naša ekipa zaigrala z željo po zmagi, borbeno in vztrajno, ter še pred zaključkom polčasa, uspela izid izenačiti. Za znižanje na 2-1, je po lepo izdelani akciji, iz kota zadel Adilović, v nadaljevanju, pa je za izenačenje na 2-2, poskrbel Košir, ki je s prefinjenim strelom prek vratarja prišel do svojega prvenca v ligi.

Drugi polčas ista slika! Nezbranost naše ekipe in slabo posredovanje v obrambi, sta že v uvodnih sekundah drugega dela, omogočila nasprotniku novo vodstvo! Tekla je 21. minuta, ko je nasprotnik s sredine neovirano krenil proti našemu golu in učinkovito zaključil. Prejeto podajo je za vodstvo s 3-2, z rutiniranim strelom zaključil Korenika. Naša ekipa nikakor ni našla odgovora, na postavljeno obrambo nasprotnika. In ko se je ponudila priložnost za zadetek, je vselej posredoval njihov odlični vratar. Ta je imel v obdobju od 21 do 28 minute svoj »show«, v katerem je našim napadalcem dobesedno pobiral žoge z noge. Vseeno nam je pritisk na nasprotnika, ki se je skozi celotno srečanje stopnjeval, omogočil izenačenje. V 28. minuti je po samostojnem prodoru izenačil, neutrudljivi Adilović, za končnih 3-3. Rezultat se do konca dvoboja ni več spreminjal, saj sta ekipi, zadovoljni s točko, zadnjih 10 minut igrali zelo previdno.

Rezultat:

FUTSAL UP : A.S:C.I.3 : 3(2 : 2)

0-1 Pavlovič (12), 0-2 Marc (14), 1-2 Adilović (15), 2-2 Košir (18), 2-3 Korenika (21), 3-3 Adilović (28);


FUTSAL UP: Boroja Niki, Bratina Žan, Krapež Matic, Kaplan Žan, Košir Matic, Turudija Boris, Pejakić Davor, Adilović Edin; 




8. krog 27.01.2019

Futsal UP vs Black&White 

V prvem spomladanske delu, se je naša reprezentanca, ponovno srečala z ekipo Black&White, katero je v1.krogu letošnjega prvenstva, čeprav stežka, premagala.

To pot, ni bilo nikakršnega dvoma o zmagovalcu, ker je naša ekipa, že v začetku srečanja, prevzela vajeti v svoje roke in dodobra napolnila mrežo nasprotnika.

Uvodne minute so pokazale, da bo srečanje pravi festival golov, kar seveda ne preseneča, glede na to, kako napadalno lahko igra naša ekipa. Tako je bil v 7.minuti rezultat že 3-1 za naše reprezentante, ki so v naslednjih minutah dosegli še en zadetek in polčas zaključili pri rezultatu 4-1. 

Drugi polčas, ni prinesel tako pričakovanega odgovora in popolnega napada z nasprotnikove strani, še več, naša ekipa je polnila nasprotnikovo mrežo kot za šalo inko je v 32. minuti Bratina povišal vodstvo na 7-2, je bilo jasno da je srečanje odločeno, kajti nasprotnik ni imel, ne volje in ne moči, za kakršen koli preobrat. Do zadnjega sodnikovega žvižga, mu je le uspelo nekoliko umiliti poraz. 

Rezultat: 

BLACK & WHITE:FUTSAL UP4:8( 1:4)

0-1 Pajnkihar (2), 1-1 S. Galeković (3), 1-2 Krapež (6), 1-3 Bratina (7), 1-4 Turudija (16), 2-4 D. Galeković (22), 2-5 Pajnkihar (29), 2-6 Turudija (30), 2-7 Bratina (32), 3-7 D. Galeković (33), 4-7 S. Galeković (38), 4-8 Žalec (40);

FUTSAL UP: Boroja Niki, Žan Kaplan, Edin Adilović, Kosta Makitan, Matic Krapež, Žan Bratina, Jure Pajnkihar, Boris Turudija, Andraž Žalec;


9. in 10. krog 10.02.2019

FUTSAL UP vsSŽTZS

V 9. krogu je bila naša ekipa prosta, v 10. krogu. pa je bil naš nasprotnik, ekipa SŽTS. 

V jesenskem delu prvenstva, smo ekipo SŽTS visoko premagali, zato je bil morda pristop na začetku tekme preveč ambiciozen, predvsem pa taktično popolnoma zgrešen, saj se je nasprotnik izkazal, kot žilava in trda ekipa. Začetek srečanja je sicer pripadel naši ekipi, ki je imela žogo ves čas v svoji posesti, a so bili napadi jalovi, brez energije in volje. Tako so naši napadalci zgrešili nekaj priložnosti in v ležerni igri, dovolili nasprotniku, da se razigra in iz protinapada povede. V 10. minuti, je imela naša ekipa, na voljo udarec iz kota, ki ga je izvajal Turudija. Poslal je predložek v vratarjev prostor, kjer pa se je žoga nesrečno odbila proti polovici igrišča, v smer naših vrat.Tam jo je sprejel igralec SŽTS Vukailović, ter sam krenil proti našim vratom inrutinirano zaključil za 0-1!. Njihovo vodstvo ni trajalo dolgo, saj smo že v naslednjem napadu prišli do izenačenja. Po lepi dvojni podaji med Makitanom in Adilovićem, je slednji zadel ob daljši vratnici. 1-1!. Kazalo je, da se je naša ekipa otresla živčnosti in pritiska, a žal ni bilo tako. V grobi in nič kaj lepi predstavi, z veliko prekrški, je SŽTS začela prevladovati in pred koncem polčasa tudi povedla. V 19. minuti, je v dvoboju pred našim kazenskim prostorom, kjer je do izraza prišla fizična moč nasprotnika, igralec SŽTS Mijatović z rokami, na tla položil Bratino in neoviran zadel !? Pritožbe in glasno ugovarjanje sodniku ni zaleglo, tako da je bil rezultat ob polčasu 1-2 za nasprotnika.

Ko je Mahić (SŽTS), zadel še v 22. minuti in povišal rezultat na 1-3, je že dišalo po presenečenju. In prav to je čar nogometa, da se lahko vsaka, še tako izgubljena ekipa vrne v igro! In to se je zgodilo nam. Po tretjem zadetku nasprotnika, je bil ob minuti odmora dogovor, da se v fizične dvoboje ne bomo več spuščali in da bomo igrali bolj kolektivno. To se nam je obrestovalo. Ekipa se ni več odzivala na provokacije nasprotnika, spremenila način in pristop ter igrala svojo igro. V naslednjih 15-ih minutah je prikazala najboljšo predstavo v prvenstvu in dokazala, da resnično igra najboljši nogomet v ligi. Ko je v 28.minuti Bratina izenačil na 3-3, je bilo jasno, da tekme ne moremo več izgubiti, saj je začela prevladovati naša individualna in ekipna kvaliteta. Do konca tekme, so zadeli še Adilović, Pajnkihar in Turudija, za končnih 6-3 za našo reprezentanco!.

Rezultat:

FUTSAL UP:SŽTZS6 : 3(1 : 2)

0-1 Vukailović (11), 1-1 Adilović (12), 1-2 Mijatović (19), 1-3Mahić (22), 2-3 Bratina (25), 3-3 Bratina (28), 4-3 Adilović (31), 5-3 Pajnkihar (33), 6-3 Turudija (34); 

FUTSAL UP : Niki Boroja, Andraž Žalec, Žan Kaplan, Žan Bratina, Jure Pajnkihar, Kosta Makitan, Edin Adilović, Davor Pejakić


11. krog 17.02.2019

RC TEAM vsFUTSAL UP 

V 11. krogu je bil naš nasprotnik ekipa RC TEAM. Čeprav imajo fantje za seboj že nekaj dobrih sezon v prvenstvu, nam niso bili dorasel nasprotnik, saj so gledano v celoti, zdržali le en polčas, ki se je zaključil z našo minimalno prednostjo 0-1. V drugem polčasu je naša ekipa z dvema zadetkoma povedla že z 0-3 in tekma je bila odločena. Zadnji del tekme,je bil odigran zelo sproščeno in brez trdih dvobojev, tako, da sta se ekipi razšli prijateljsko, pa čeprav je do konca, vsaka zadela še dvakrat.Končni izid 2-5 za FUTSAL UP. 

Rezultat:

RC TEAM: FUTSAL UP2 : 5( 0 : 1)

Strelci : 0-1 Makitan (15), 0-2 Makitan (25), 0-3 Pajnkihar (27), 1-3 Saksida (30), 2-3 Depangher (32), 2-4 Pajnkihar (35), 2-5 Bratina (38);

FUTSAL UP: Niki Boroja, Kosta Makitan, Žan Bratina, Kaplan Žan, Matic Krapež, Boris Turudija, Edin Adilović, Andraž Žalec, Jure Pajnkihar; 


12. krog 03.03.2019

FUTSAL UP vs BRUHOTI

Tudi 12. krog ni prinesel nikakršne spremembe na lestvici, nam pa nove tri točke, v boju za vrh in osvojitev prvenstva. Tekma z Bruhoti, je bila za naše fante le formalnost, saj je bila razlika v kakovosti preveč očitna. Vendar je bil dvoboj,zaradi velikega števila doseženih zadetkov, predvsem pa komičnih položajev zabaven. Ekipa Bruhoti je povedla v 8. minuti, nakar je sledil odgovor naše ekipe, ki je v prevzela vajeti v svoje roke in v naslednjih minutah dosegla 4 zadetke, in tako strla odpor nasprotnika. Za izenačenje na 1-1, je poskrbel Bratina, v nadaljevanju, pa je zablestel kapetan moštva Kosta Makitan, ki je zapored dosegel 3 zadetke. Ob polčasu je bil rezultat 4-1 v našo korist. V drugi polčas, je naša ekipa vstopila zelo neorganizirano, a vendar dovolj resno, da je tekmo, po toči zadetkov z obeh strani, vseeno dobila. 

FUTSAL UP : BRUHOTI9 : 7(4 : 1) 

0-1 Gashi (8), 1-1 Bratina (9), 2-1 Makitan (10), 3-1 Makitan (13), 4-1 Makitan (15), 5-1 Makitan (22), 5-2 Gashi (23), 6-2 Turudija (28), 6-3 Gashi (29), 6-4 Kisovec (31), 7-4 Žalec (33), 7-5 Gashi (35), 8-5 Bratina (35),8-6 Kisovec (36), 9-6 Makitan (38), 9-7 Kisovec (40);

FUTSAL UP : Niki Boroja, Andraž Žalec, Žan Bratina, Kosta Makitan, Boris Turudija, 


13. krog 10.03.2019

KURJERCA BAR vs FUTSAL UP

V nedeljo 10.3.2019, se je zmagoviti niz naše ekipe končal. Po 12 krogih brez poraza, je bila to pot številka 13, za našo ekipo nesrečna. A sprva ni kazalo, na takšen razplet. Ekipa je bila zelo sproščena in je tako tudi stopila na igrišče, a je zaradi pomanjkanja koncentracije, slabega pokrivanja nasprotnika in preveč ležernosti, dovolila, da je le-ta, dobesedno iz prve resnejše akcije, dosegel zadetek za vodstvo 1-0!?...

Morda je ekipa, zadovoljna z izidom ostalih srečanj, ko je že bilo jasno, da bomo na koncu rednega dela prvenstva končali na 1. mestu, tekmo vzela preveč lagodno, kar se ji je kasneje maščevalo. Po nasprotnikovem vodstvu, nismo dolgo čakali na odgovor. Naša ekipa je že v naslednji minuti odgovorila. Zadetek za izenačenje je prispeval Bratina. A je bilo nadaljevanje vse prej, kot zmagovito. Ko je nasprotnik v 13. minuti zadel še drugič, je bila naša ekipa zmedena, saj takšnega razpleta ni pričakovala. Do konca polčasa so se vsi poskusi, da bi prišli do izenačenja, izjalovili, predvsem pa se je pokazala neučinkovitost v zaključkih akcij. Tudi drugi polčas, smo imeli ves čas pobudo, a so bili napadi preslabo izdelani, brez prave energije in želje. In ko bi morali zadeti, je bila žal neučinkovitost tisti dejavnik, ki je tehtnico nagnila na stran nasprotnika. Priložnosti za izenačenje, ali celo za zmago, je bilo več kot dovolj. 

In kot se to navadno zgodi, ker nismo zadeli mi, je zadel nasprotnik za 3-1. Igra z vratarjem v polju, nam v zadnjih minutah ni prinesla tako želene spremembe rezultata, tako da je bil končni izid tekme 3-1 v korist nasprotnika. 

KURJERCA BAR:FUTSAL UP3 : 1(2 : 1) 

Strelci: 1-0 Svraka (7), 1-1 Bratina (8), 2-1 Blaževič (13), 3-1 Kljajić (36);

FUTSAL UP: Niki Boroja, Boris Turudija, Edin Adilović, Andraž Žalec, Kosta Makitan, Žan Bratina.


14.krog     FUTSAL UP vs A.S.C.I.      17.03.2019

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva, se je naša ekipa pomerila z ekipoA.S.C.I..Ker prvo medsebojno srečanje ni prineslo zmagovalca, je bilo pričakovati tesen izid tudi tokrat.

Začeli smo odlično. Že v 1. minuti, je po lepem samostojnem prodoru zadel Andraž Žalec. A vodstvo je trajalo slabe štiri minute. V 5.minuti, je za izenačenje poskrbel Gregor Marc. Ta je bil udeležen tudi pri drugem zadetku nasprotnika, ko je nesebično podal soigralcu, da je lahko le ta neovirano zaključil. Po zaostanku z 1-2, je naša ekipa popolnoma prevzela nadzor nad dogajanjem na igrišču, a svojih zrelih priložnostih ni znala izkoristiti. Pritisk se je stopnjeval a zadetka ni bilo. V zadnji minuti 1.polčasa, je vratar Niki Boroja, v igri z vratarjem, po podaji Kaplana, s silovitim strelom rezultat izenačil. V nadaljevanju nas je nasprotnik hitro presenetil. Po našem nespretnem izbijanju, je žoga zadela Mateja Pavlovičain se odbila za hrbet Boroje. Ker je bil pred nami še celoten drugi polčas, smo igrali previdno in stopnjevali pritisk. Potrpežljivost in silovit pritisk, sta botrovala, da smo v 26.minuti rezultat izenačili. Domiselno akcijo je uspešno zaključil Bratina. In kot blisk, je sledil še naš 4 gol. Ukradeno žogo na sredini igrišča je povlekel Žalec, podaljšal do Kaplana, ki je na drugi vratnici našel samega Adilovića, za vnovično vodstvo, to pot s 4-3. A tekme še ni bilo konec. Ko bi morali tekmo zaključiti, smo zatajili. Prelahko in prepoceni smo zapravljali izredne priložnosti, ter tako dovolili nasprotniku, da izkoristi svoje. Začeli smo grešiti, igrati brezbrižno, pošle so nam moči in v zadnjih minutah prejeli dva, zelo poceni zadetka za končni poraz s 4-5.  

FUTSAL UP : A.S.C.I  4 : 5   ( 2 : 2)

1:0 Žalec 1., 1:1 Marc 5., 1:2 Kotnik Jesih 10., 2:2 Boroja 20., 2:3 Pavlovič 22., 3:3 Bratina 26., 4:3 Adilović 27., 4:4 Pavlovič 36., 4:5 Semenič 38.;

FUTSAL UP : Boroja Niki, Dizdarević Alen, Makitan Kosta, Kaplan Žan, Bratina Žan, Žalec Andraž, Adilović Edin, Pejakić Davor;


KONČNICA  15. krog    24.03.2019

FUTSAL UP vs BLACK & WHITE

Pravilnik Mnz Koper določa, da se v končnici med seboj pomerijo najboljše 4 ekipe iz rednega dela prvenstva. Tako so se v boj za naslov, poleg naše reprezentance, uvrstile še ekipe ASCI, Kurjerca Bar in Black & White.

Žal nam točkovanje ni bilo naklonjeno, tako da smo še pred nadaljevanjem izgubili vso prednost in morali začeti znova.   

Prvo tekmo za naslov prvaka, je reprezentanca Futsal UP, odigrala proti ekipi Black & White. Ta se je po rednem delu okrepila z igralci, ki nastopajo v tujini. Po uvodnem otipavanju, je naša ekipa prevzela pobudo in v 4.minuti, preko Jureta Pajnkiharja zadela za vodstvo 1-0. Nadaljevanje je bilo sila borbeno, vendar brez grobosti. Naši fantje so večji del prvega polčasa imeli terensko premoč, a si več kot zadetka prednosti žal niso ustvarili. V drugem polčasu, je nasprotnik zelo hitro zadel. Že v 2.minuti, je iz prostega strela, za 1-1zadel Matic Bedek. Čeprav je bila naša ekipa boljši nasprotnik, so jo lastne napake pripeljale do poraza. Po prejetem zadetku, je vse sile usmerila v napad, a je bilo to očitno prezgodaj. Ko je bil v 12.minuti nadaljevanja, zaradi igranja z roko izključen ( do tedaj igralec tekme) Boris Turudija, je naša ekipa ostala z igralcem manj in začel se je boj za zmago. Naslednje minute so bile, za našo ekipo klavrne. Že tako načeta ekipa, pritiska ni zdržala. Popustila je koncentracija in sledila je kazen. Po strelu s strani, ki ga je sprožil Vladimir Čopić, je žoga v hrbet zadela Kosto Makitana, spremenila smer in tako prevarala, sicer zelo zanesljivega Nikija Borojo. Ta je bil pri odbiti žogi, žal nemočen. Zadnje minute so pripadle naši ekipi, ki pa ni uspela resneje ogroziti nasprotnega vratarja. Končni izid 1 -2 za Black&White.

FUTSAL UP : BLACK&WHITE     1 : 2     (1 : 0)

1:0 Pajnkihar 4., 1:1 Bedek 22., Makitan (ag.) 37.;

FUTSAL UP: Boroja Niki, Jakovljević Nemanja, Makitan Kosta, Bratina Žan, Turudija Boris, Žalec Andraž, Pajnkihar Jure, Pejakić Davor;         


 KONČNICA 16.krog       31.03.2019

FUTSAL UP vs KURJERCA BAR

V drugi tekmi za naslov (play-off), se je reprezentanca Futsal UP, pomerila z domačini iz Škofij, ekipo Kurjerca Bar. Tudi ti so nastopili zelo okrepljeni, saj je dejansko nastopilo popolnoma spremenjeno moštvo. Začetek je tako kot vedno pripadel našim fantom, ki so dvoboj odprli z ogromno teka in posledično pritiska na nasprotnika. Tako je nasprotnik prvič klonil že v 4.minuti. Zadetek za 1-0, je z močnim strelom dosegel Andraž Žalec. Tudi to pot, je naša ekipa imela ogromno priložnosti za zvišanje vodstva, a so naši fantje po vrsti grešili. Najprej je v 7.minuti po odlično izvedeni akciji, Žan Bratina streljal naravnost v vratarja. Že v naslednji minuti je imel svojo priložnost tudi Matic Krapež. Žal je njegov poskus ustavila vratnica. V 15 minuti še ena izredna priložnost za naše fante. To pot se je med osmoljence vpisal Edin Adilović, ko je po izvrstnem preigravanju, žogo poslal prek vrat. V 17. minuti pa je iz prve resnejše priložnosti v hitrem protinapadu, ko je naša obramba popolnoma zaspala nasprotnik prišel do izenačenja. Za izenačenje 1-1je poskrbelJ ean Šuber. Nepazljivost v zadnji minuti je našo ekipo stala še enega zadetka. Nesporazum med Žalcem in Bratino je botroval zadetku Marjana Cerkveničaza nasprotnikovo vodstvo 1-2. Drugi polčas je naša ekipa ves čas iskala gol priključka, vršila pritisk po celotnem igrišču in tako kot v prvem, tudi v drugem ogromno priložnosti zapravila. V 26.minuti, je zadetek za 2-2 prispeval Matic Krapež. In ko je kazalo, da bo naša ekipa strla odpor nasprotnika, je v preveliki želji po zmagi, puščala ogromno lukenj v obrambi in sledila je kazen. Ponovno je nasprotnik zadel,(to pot za 2-3) iz protinapada, le nekaj minut pred koncem tekme. Za gostujoče vodstvo je v 38.minuti zadel Husein Dedić. Vrnitve v tekmo žal ni bilo več. Naši fantje so bili preveč zbiti in utrujeni, da bi lahko resneje zapretili gostom. Nekaj individualnih poskusov je sicer bilo, a premalo za kaj več, kot časten poraz.

FUTSAL UP : Kurjerca Bar       2 : 3     ( 1 : 2)  

1:0 Žalec 4., 1:1 Šuber 17., 1:2 Cerkvenič 20., 2:2 Krapež 26., 2:3 Dedić 38.;


FUTSAL UP: Boroja Niki, Jakovljević Nemanja, Bratina Žan, Kaplan Žan, Krapež Matic, Adilović Edin, Žalec Andraž, Pejakić Davor;


KONČNICA 17. krog      07.04.2019

FUTSAL UP vs A.S.C.I. 

Zadnji krog je imela naša ekipa za nasprotnika ekipo A.S.C.I., ki se je ravno tako potegovala za naslov. Za obe ekipi je štela samo zmaga. Žal to pot ni bilo razpoložljivih igralcev, saj so nekateri zaradi obveznosti (Adilović, Pajnkihar, Bratina, Kaplan, Krapež, Žalec in Pejakić) svojo prisotnost odpovedali. Tako je bila ekipa primorana nastopiti v postavi: Boroja Niki, Makitan Kosta, Turudija Boris, Jakovljevič Nemanja, Marin Mandir. Vendar je bilo igralcev premalo, da bi se lahko resneje upirali bodočim prvakom. Čeprav smo prvi prešli v vodstvo, nas je nasprotnik do polčasa ujel. Rezultat 1-1 je bil še zelo aktiven, a so nam pešale moči. Vidna je bila naša utrujenost, saj je nasprotnik vršil pritisk preko celotnega igrišča in s hitrimi menjavami onemogočal predah. Počasi je plahnela tudi volja in ko je nasprotnik v 35. minuti povedel z 1-2, je bilo tekme konec. Začeli smo igro z vratarjem, vendar brez pravega dogovora in bili že v naslednjem napadu kaznovani. Končnih 3-5 za nasprotnika je časten poraz, za ekipo, ki se je to pot borila po svojih najboljših močeh.  


FUTSAL UP : A.S.C.I.       3 : 5     (1 : 1)

1:0 Mandir 5., 1:1 Pribac 18., 1:2 Hlaj 35., 1:3 Marc 37., 2:3 Turudija 38., 2:4 Pavlovič 39., 3:4 Makitan 39., 3:5 Pribac 40.;

FUTSAL UP: Boroja Niki, Makitan Kosta, Turudija Boris, Jakovljević Nemanja, Mandir Marin;  


Končni vrstni red play off-a:

1.A.S.C.I                               9

2.Black&White                   6

3.Kurjerca Bar                    3

4.Futsal UP                         0

Zaključek letošnjega prvenstva je pokazal, da so v takšni končnici najpomembnejše izkušnje. Te pa si lahko pridobimo le z vztrajnim delom in nadaljnjim razvojem panoge in popularizacije futsala med študenti. Reprezentanca UP, je letos v prvenstvu pustila velik pečat, saj je kot novinka, v rednem delu prvenstva pometla s konkurenco. Žal pa, kot smo dejali izkušnje, kazni, poškodbe in študijske ter ob študijske obveznosti, vse to je vplivalo na letošnji rezultat. Ker je prvenstvo dolgo, je potrebno že pred pričetkom sestaviti ogrodje ekipe, ki bi v prihodnje sodelovala, tako v prvenstvu, kot na raznih turnirjih doma in na tujem.