Šport
torek, 21. januar 2020

Dobra novica za vse registrirane športnike

Preberi več o temu, kako do brezplačnega prevoza.

Registrirani športniki imajo v skladu z Zakonom o prevozih v cestnem prometu od 1. februarja 2020 pravico do brezplačnega prevoza od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti, če imajo pravico do subvencionirane vozovnice za dijake in študente.

Registrirani športnik, ki ima status dijaka ali študenta in doslej ni imel subvencionirane vozovnice, mora oddati vlogo za subvencionirano vozovnico. Vlogo lahko odda na portalu E Uprava in celoten postopek izpelje na spletu. Vlogo pa lahko odda tudi na prodajnem mestu enega od izvajalcev javnega linijskega prevoza potnikov. Elektronski naslov za oddajo vloge je:
https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3245

Vozovnica Slovenija se mu bo zagotovila za obdobje veljavnosti vozovnice. Z nakupom polletne relacijske vozovnice za obdobje od februarja 2020 do junija 2020 bo dobil za to obdobje tudi vozovnico Slovenija. Pri nakupu mesečne vozovnice se mu bo vozovnica Slovenija zagotovila za mesece, ko bo kupil relacijsko vozovnico.

Informacije o postopkih vpisa registriranih športnikov za posamezno nacionalno panožno športno zvezo dobi upravičenec primarno pri svoji matični nacionalni panožni športni zvezi oz. pri Olimpijskem komiteju Slovenije preko e-pošte info-vs@olympic.si ali po telefonu 01 230 60 28.

VEČ INFORMACIJ