Sociala

Študentski sklad – Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem

Študentski sklad je projekt, ki sodi med projekte Resorja za socialo in študentsko problematiko ŠOUP. Pri tem projektu sodeluje tudi Študentski svet Univerze na Primorskem, ustanovljen pa je na podlagi Pravilnika Študentskega sklada in ni pravna oseba.

img-5688.original

Bistveni namen Študentskega sklada je pomoč socialno ogroženim študentom Univerze na Primorskem ter osveščanje javnosti o problematiki socialno ogroženih študentov. Namen sklada je tudi promocija humanitarnosti in pomoči sočloveku v stiski. Z njim želimo dvigovati zavedanje pomena osebnostnih vrednot med ljudmi. Izobrazba je dandanes pomembna in s skladom želimo poudariti, da je pomembno, da je izobrazba dostopna vsem, ne glede na socialne ali družbene okoliščine.

Aktivnosti študentskega sklada zajemajo zbiranje in delitev sredstev med študente po kriterijih, kot jih opredeli Komisija Študentskega sklada. Sredstva sklad zbira z organizacijo najrazličnejših humanitarnih dogodkov, akcij, prek vlagateljev kot donacije na javnih in zasebnih dogodkih ter kot prostovoljne donacije na transakcijski račun: 04321-0001392555, odprt pri Nova KBM d.d.

V namene Študentskega sklada smo na resorju za socialo in študentsko problematiko uvedli dva projekta in sicer: ''Bodi moj Valentin!'' in "Piškot, ki piše zgodbo".  Poleg prej omenjenih projektov se sklad polni tudi z dobrodelnimi prispevki od različnih študentskih zabav, izletov in drugih dogodkov, ki jih organizirata ŠOUP in Študentski svet Univerze na Primorskem.

Odločitve o upravičenosti do pridobitve sredstev iz sklada sprejema razpisna komisija Študentskega sklada, ki na podlagi javnega razpisa po vnaprej določenih kriterijih ocenjuje ustreznost kandidatur. Člani komisije so: Alan Gregorič, Nika Štravs, Klemen Turk, Armin Nuhić in Samir Cerić, ki je tudi predsednik komisije.

Prvi razpis sklada je izšel 12. januarja 2015, najdete pa ga TUKAJ.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi