Šport
četrtek, 18. april 2019

Zmaga košarkarjev UP v Benetkah

Košarkarji UP suvereno osvojili turnir v Benetkah

Tudi letos, se je košarkarska reprezentanca UP udeležila tradicionalnega turnirja " Torneo SAN MARCO" v Benetkah. Na turnirju treh, sta poleg naše reprezentance, nastopili še Univerzitetni ekipi CUS Verona in CUS Venezia. Prav tako, kot v drugih panogah, je bilo tudi med košarkarji, kar precej odpovedi, iz takšnih ali drugačnih razlogov, tako da je vodja ekipe Boštjan Lešnik, na pot popeljal le sedmerico fantov:" Andreja Volka, Nejca Habulina, Martina Kosina, Luko Borojo, Boštjana Lazarja, Tineta Petriča in Slavka Tuko.

Ti fantje, so pod njegovim vodstvom, suvereno in brez velikih naprezanj, gladko porazili obe nasprotni ekipi.

To pot, je bila velika prednost, da so fantje imeli na razpolago dovolj časa za segrevanje in so tako, na parket stopili dovolj vroči, da so nasprotnika iz Verone dobesedno povozili, saj so takoj prevzeli pobudo in zagospodarili na igrišču. Odličen je bil skok, tako v obrambi, kot tudi v napadu. Ko pa je stekel še met, je bilo zgodbe kmalu konec. Pravzaprav se ta sploh ni začela, saj je naša ekipa vodila od samega začetka. Čeprav so se igralci CUS Verone trudili na vso moč, jim kaj več kot poraza s 25 točkami razlike, ni uspelo iztržiti.

Še večji užitek, je bilo spremljati dvoboj naših fantov, z ekipo iz Benetk. Ta je z nekaj sreče, predvsem pa, po zaslugi večjega nabora visokih igralcev, premagala ekipo iz Verone. Kazalo je na težek dvoboj, a so naši fantje hitro razblinili vse skrbi, vstopili v tekmo odločno, zavzeto, modro in predvsem borbeno do te mere, da je rezultat, že ob polčasu kazal 22 točk prednosti. V drugem polčasu smo spremljali labodji spev naše reprezentance, vragolije in vrhunske poteze našega graditelja igre Andreja Volka, ki je bil izbran, za najboljšega igralca turnirja, ter neverjetne zaključke Martina Kosina, ki je bil, s 60 točkami, najboljši strelec turnirja. Po vsem sodeč, je letos naša reprezentanca, naredila velik preskok v kakovosti, saj tako dobre igre ( brez podpore manjkajočih igralcev), še nismo videli. Čestitke fantom, saj so se pokazali kot prava ekipa in oslično zastopali barve UP.

Rezultati:
CUS Verona  :  Univerza na Primorskem                      34 : 59  ( 8:18, 18:35, 25:45)  
CUS Venezia : CUS Verona                                            65 : 57  ( 7:10, 23:25, 40:36)
Univerza na Primorskem : CUS Venezia                       76:45    (24:14, 44:21, 59:35)

Vrstni red:
1 Univerza na Primorskem
2 CUS Venezia
3 CUS Verona