četrtek, 06. maj 2021

Zdravi maj 2021

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo poskrbela za pester in razgiban mesec maj!

V času epidemije študenti ne smemo pozabiti, da rek "Zdrav duh v zdravem telesu" še vedno velja. Za vas smo pripravili zanimiv nabor različnih aktivnosti, ki bodo potekale od 10. do 16. maja. V tem času vam želimo ponuditi aktivnosti s področja športa, zdrave prehrane ter duševnega zdravja.

Spremljajte našo FB stran in druga družbena omrežja, na katerih bomo v naslednjih dneh objavili vse prihajajoče dogodke!

Aktivno začni svoj dan

Vsak dan, v času zdravega maja, bomo v jutranjih urah objavili kratke videoposnetke razteznih vaj, s katerimi boste lahko študenti aktivno začeli svoj dan! Šport je pomemben dejavnik našega življenja in še posebej zaželeno je, če nas jutranje vaje nekoliko zbudijo, aktivirajo in pripravijo na nove izzive, ki nas čakajo čez dan.

Zdravi recepti

Vsak dan v času Zdravega maja bomo objavili zanimiv in enostaven recept za študente, obroki pa bodo pripravljeni iz sestavin, ki so študentom dostopne. Spremljajte naš FB in IG profil in kuhajte skupaj z nami. Recepte bo za vas pripravljala študentka UP FVZ Nika Šepec.

Vodene vadbe na prostem

Prijava: https://forms.gle/yyfvdr1PUjqaLwoo6

Poleg zdrave prehrane, je za mlade pomemben tudi šport. ŠOUP bo na na Bonifiki, v sodelovanju s profesionalnimi trenerji Blažem Klemencem (UP FVZ), Moniko Pintar (UP FAMNIT) in Žigo Legnerjem, omogočil brezplačno vodeno vadbo, ki bo potekala v treh različnih terminih.

Več o dogodku najdeš na: https://fb.me/e/BZyQfzYk

Duševno zdravje - delavnica čuječnosti

Prijava: https://forms.gle/WpMW5vC3sP8h1GpLA

Na ŠOUP se močno zavedamo, da je duševno zdravje v času epidemije zelo pomembno. Odločili smo se, da poleg športnih in drugih aktivnost študentom ponudimo tudi brezplačno delavnico vaj čuječnosti. Živimo v izjemno stresnih časih, ko je način sprostitve pomemben in prav zato smo se odločili, da študentom predstavimo vaje čuječnosti, ki jih bo predstavila študentka UP FAMNIT Andreja Olovec.

Več o dogodku najdeš na: https://fb.me/e/28S8HoVqC

Nasvet za vikend izlete po koprskem zaledju

Med 14. in 16. majem bomo na naših družbenih omrežjih objavili predloge za zanimiv izlet v zaledju Kopra. Koper s svojo okolico ponuja izjemno veliko zanimivih izletniških točk in prav je, da jih bolje spoznamo tudi študenti.

Kuhamo s Kajo Balentič (Masterchef)

Po opravljenem izletu pa se vedno prileže dobra hrana. V nedeljo, 16. maja bomo za študente pripravili kulinarično pustolovščino z Masterchef mojstrico Kaja Balentič. Kaja je s svojo inovativnostjo, energijo in neutrudno voljo navduševala v oddaji Masterchef. Postala je finalistka tega svetovno znanega showa in tudi danes kuha enako strastno kot takrat. V nedeljo bo, v sodelovanju s ŠOUP, kuhala za študentke in študente Univerze na Primorskem. Mi se že veselimo kulinaričnih užitkov, ki jih bo predstavila finalistka Masterchefa.

Več o dogodku na: https://fb.me/e/2h7DOBJ7v



Zanimivo /povezane novice