Šport
sreda, 26. april 2023

Zaključni turnir v 3x3 košarki je za nami

Uspešen zaključek sezone 2022/23

V ponedeljek, 24.4.2023 smo v telovadnici STŠ v Kopru, spremljali še zadnji letošnji turnir v 3x3 košarki.

Turnirja se je udeležilo 5 ekip, ki so se za končno zmago morale pomeriti vsaka z vsako. 

Tekma med ekipama ŠPRICMEN in TAVČAR ni nikogar v dvorani pustila ravnodušnega. Sprva je ekipa TAVČAR lepo kontrolirala igro in si priigrala veliko prednost. Ko je že kazalo, da je izzid tekme znan, je ekipa ŠPRICMEN z dvema hitrima napadoma nabrala točke in se vrnila v igro. Sledila je borba do zadnjega sodnikovega žvižga. Ob žvižgu je semafor pokazal rezultat 16:16 in sledili so podaljški. Zaradi zagona in navdušenja po doseženem izenačenju v zadnjih sekundah, ni moglo prav nič ustaviti ekipe ŠPRICMEN, ki so zasluženo prišli še do dveh točk in si zagotovili zmago s končnim izidom 18:16. ŠPRICMEN so po zmagi imeli povedati le eno: "Robi Mendikovič MVP!"
 
Stari znanci, ekipa MARKOVEC CITY je v svojem slogu tudi tokrat igral zelo dobro in si priigral 3 zmage. Žal pa to ni bilo dovolj za uvrstitev v finale, kajti tudi ekipi ŠPRICMEN in TAVČAR sta zbrali enako število zmag, zato je odločalo število danih košev. Čakal nas je torej boj za 3. mesto med ekipama MARKOVEC CITY in DONKE KONG, ter boj za 1. mesto letošnjega zadnjega 3×3 turnirja, med ekipama ŠPRICMEN in TAVČAR.
 
V dvoboju za 3. mesto je MARKOVEC CITY prikazal lepo in učinkovito igro. Z uigranimi akcijami in atraktivnimi podajami, so si hitro priigrali prednost pred ekipo DONKE KONG, ki so jo skozi celoten dvoboj ohranili brez težav. Čeprav jim letos ni uspelo priti v finale, so si vseeno prislužili medaljo in tako so osvojili 3. mesto na zaključnem turnirju v 3x3 košarki v sezoni 2022/23. 

V finalni tekmi, ki je potekala med ekipama ŠPRICMEN in TAVČAR, smo spremljali bolj previdno in premišljeno igro. Nihče ni hotel tvegati niti ene same točke. Igralci so se borili za vsako žogo in za vsako piko. Kljub temu, da sta obe ekipi dali vse od sebe, je končna zmaga z rezultatom 9:6 pripadla ekipi TAVČAR. 

Hvala vsem ekipam in gledalcem za udeležbo na zaključnem turnirju v 3x3 košarki v sezoni 2022/23. Vidimo se ponovno jeseni!


img20230426133932880


Dogodek je bil sofinanciran s strani Mestne občine Koper.