Splošno
petek, 07. april 2023

Zaključni dogodek ŠKISOVE ŠTORKLJE

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče škisovce. Zaključila se je tradicionalna, že 18. Škisova štorklja! Prvi del projekta, likovni natečaj za najmlajše, se je zaključil v sredo, 22. 3. 2023, sklepna prireditev pa je potekala v sredo, 29. 3. 2023 v vrtcu doma 12, v študentskem naselju v Rožni dolini.

S projektom želijo izpostaviti ideji aktivnega vključevanja mladih družin v skupnost in ozaveščanja javnosti glede problematike študentskih družin ter informiranje mladih družin glede novosti in ugodnosti, ki jim jih omogoča država.

Projekt je potekal v obliki likovnega natečaja za najmlajše, ki so lahko svoje izdelke na temo »Kjer sem doma« s pomočjo staršev do srede, 22. 3. 2023 poslali na naš naslov. Vsi prejeti likovni izdelki so bili nagrajeni, in sicer s pomočjo žreba. Žreb je potekal na zaključku projekta, ki smo ga v letošnjem letu izvedli v živo. 

Zaključni dogodek je bil izveden v sredo, 29. 3. 2023, v vrtcu doma 12, v študentskem naselju v Rožni dolini. Za otroke je bila organizirana delavnica na temo prijateljstva in medosebnih odnosov, starši pa so se v tem času udeležili predavanja z naslovom: »Kako komunicirati z otroki, da podpremo njihov optimalni psiho-socialni razvoj«. Po delavnici in predavanju je sledil ogled razstave otroških del, ki so prišla na natečaj.

Na razpis za Škisovo štorkljo so se prijavili tudi štirje študentski klubi: Študentski klub GROŠ, Društvo novomeških študentov, Klub študentov Kranj in Študentski klub Slovenskih Goric.

Pri izvedbi projekta in pripravi darilnih paketov za otroke pa so pomagali Beletrina, City Park, DM, Družinski park Stari Vrh, Ljubljanske mlekarne, Planet zdravja, Pustolovski park GEOSS, Singa, Thermana Laško.

Vsem pokroviteljem se prijazno zahvaljujejo.

Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Urban Culetto
Predstavnik za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: urban.culetto@skis-zveza.si
tel. št.: 031 355 924