Sociala
četrtek, 26. april 2018

Z zdravim zajtrkom v Zdravi maj

Aktivno je zdravo!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) letos prireja že 14. Zdravi maj, ki bo potekal med 7. in 31. majem v Kopru, Izoli in Portorožu. Mesec zdravja bodo študenti pričeli z zdravim zajtrkom, ki ga bodo mimoidočim in študentom delili pred fakultetami Univerze na Primorskem.

Vse do 31. maja bodo sledile različne vodene športne aktivnosti, delavnice in predavanja, s katerimi bodo udeležence aktivno spodbujali k zdravemu načinu življenja. "Tudi letošnji Zdravi maj pričenjamo tako, kot bi se moral pričeti naš vsakdanjik, z zdravim zajtrkom. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, a mu zaradi hitrega načina življenja, premalokrat posvečamo pozornost," sporoča Kristina Taja Grünfeld, sekretarka resorja za socialno in študetsko problematiko ŠOUP.

Organizatorji napovedujejo pestre brezplačne aktivnosti kot so vodeni treningi, izlet “Doživi Istro na kolesu”, delavnice zdrave prehrane, kinezioteapinga in masaže. Poleg športnih aktivnosti, delavnic in predavanj pa načrtujejo tudi obisk Gledališča Koper. “Ker pravijo, da je smeh pol zdravja in se v maju obeležuje svetovni dan smeha, bomo študentom omogočili obisk komičnih gledaliških predstav,” napoveduje Grünfeldova.

"Vse aktivnosti, ki jih pripravljamo, niso omejene le na študentsko populacijo in je dobrodošel prav vsak, ki želi aktivno zakorakati v poletje. Prepričana sem, da se bo za vsakega našlo kaj zanimivega. Aktivno je zdravo," s sloganom Zdravega maja sekretarka ŠOUP zaključuje vabilo k udeležbi na projektu.

Celoten program Zdravega maja 2018 je objavljen TUKAJ.

Projekt je finančno podprla Mestna občina Koper.

Partnerji projekta:

  • Študentski svet Fakultete za vede o zdravju,
  • Kolesarsko društvo Raketa,
  • Univerza na Primorskem Fakulteta za turistične študije,
  • Gledališče Koper,
  • No Excuse Slovenija,
  • Tribu/HaloSup.


Zanimivo /povezane novice