Splošno
torek, 19. april 2022

WINGS FOR LIFE: Dobrodelni tek za vse, ki so si poškodovali hrbetnjačo!

Ravno ta trenutek - medtem, ko to berete - je nekdo doživel poškodbo hrbtenjače in bo paraliziran. To pomeni: brez občutka v nogah in, v najslabšem primeru, brez občutka v rokah ali dlaneh. Imobilnost. Nenehna odvisnost od pomoči drugih. Mi želimo pomagati.

Dobrodelna fundacija Wings for Life podpira vrhunske raziskave po vsem svetu. Naš končni cilj: odkriti zdravilo za poškodbo hrbtenjače.

Kako lahko pomagaš tudi ti? 

Z udeležbo na teku Wings for Life World Run počnete nekaj dobrega in nam pomagate priti do našega končnega cilja. 100 odstotkov vaših startnin in donacij je namenjenih raziskavam poškodbe hrbtenjače. To omogoča Red Bull, ki skupaj s partnerji krije vse administrativne stroške. Projekt Wings for Life podpira tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP). 

Po 4-letnem premoru se globalni tek Wings for Life World Run vrača v Ljubljano. Na Wings for Life World Run vsi udeleženci startajo ob natanko istem času, po vsem svetu. Ni pomembno, ali ste poklicni športnik, ljubitelj teka ali popolni začetnik. Ciljne črte ni. Namesto nje 30 minut po startu na traso zapelje zasledovalno vozilo in prične loviti tekače in udeležence na invalidskih vozičkih, enega za drugim. Najboljše od vsega: 100 % vseh startnin in donacij je namenjenih raziskavam hrbtenjače z namenom odkritja zdravila za poškodbo hrbtenjače.

Kdaj in kje bo potekal tek Wings for Life?

Tek bo potekal 8. maja 2022 v Ljubljani s pričetkom ob 13. uri. Prijavo lahko opravite na spletni strani: https://www.wingsforlifeworldrun.com/sl?viewerCountry=SI. Tu je dostopnih tudi več informacij o projektu Wings for Life. Se vidimo 8. maja 2022.