Izobraževanje
torek, 21. marec 2017

Vpliv rabe fosilnih goriv na okolje in zdravje

Mladinsko združenje za trajnostni razvoj, Mladinska zveza Brez izgovora, Zveza študentov medicine Slovenije, Inštitut za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj, Kolesarska mreža in Študentska organizacija Univerze na Primorskem v času kampanje Break Free organizirajo okroglo mizo z naslovom "Vpliv rabe fosilnih goriv na okolje in zdravje".

Namen dogodka je izpostaviti problematiko vpliva rabe fosilnih goriv na zdravje ljudi in okolja ter pomembnost smoternega opuščanja tovrstnih goriv v skladu z mednarodnimi dogovori, ki jih je podpisala republika Slovenija. Okrogla miza bo potekala v četrtek, 23.3.2017 ob 15.30 v prostorih ŠOUP (Študentski center UP) na Čevljarski ulici 27 v Kopru.

 

PROGRAM:

- uvodni nagovor (Nassim Djaba, predsednik ŠOUP),

- vplivi rabe fosilnih goriv na okolje (Tomaž Gorenc, MZTR/IMZTR),

- aktivna mobilnost vs. osebni avtomobilski promet: Prihranki za družbo - primer Slovenija in EU (Bojan Žižek, Kolesarska mreža),

- vpliv onesnaženega zraka na zdravje posameznika - bolezni, ki jih povzročajo delci fosilnih goriv (Nastja Levašič, ZŠMS),

- smernice in ukrepi SZO na globalnem nivoju: Primeri bremena na zdravje populacije v treh državah (Lucija Urh, dr. med., ZŠMS).

 

Dogodek podpirajo zgoraj omenjene organizacije in Mestna občina Koper. Vstop je prost, vendar vas zaradi lažje organizacije prosimo za prijavo najkasneje do dne, 22.3.2017.

 

Prijava: https://goo.gl/forms/fyhcD1bmnRE6f0nf1

Zanimivo /povezane novice