Interesne dejavnosti
četrtek, 23. maj 2019

Viva la pasta!

Skok v poletje s kulinaričnim dogodkom.

V Koper prihaja nov in edinstven kulinarični dogodek – Viva la pasta!, ki nas bo popeljal v svet testenin, okušanja dobrega avtohtonega vina in piv malih pivovarjev.

Dogodek se bo odvil v petek, 7.6., in trajal od 11. do 23. ure. Okusne vonjave iz krožnikov vrhunskih chefov bodo odišavile tako Taverno kot Carpacciev trg. Vabljeni prav vsi ljubitelji druženja, zabave in sproščenega poplesavanja.

Naše brbončice bodo razvajale Obalne restavracije in tudi znani obrazi. Na Viva la pasti! bosta z nami MasterChef zmagovalca Sara Rutar in Jaka Mankoč, manjkala ne bo niti letošnja tekmovalka Sanja Sirk, ki je tudi domačinka. Iz šova Gostilna išče šefa pa se bo dogodka udeležil Mišo Jović.

Zagotovo bo vsak izmed vas našel nekaj zase. Poskrbljeno bo za tiste, ki imate radi tartufe, morske sadeže, rezance, fuže, veganske testenine ali pa morda zdrave testenine.

Zraven testenin se odlično podata kozarec dobrega vina ali piva. Na dogodku boste lahko okušali avtohtona vina, saj se bodo predstavili Vina Markovič, Rodica in Ražman. Manjkali ne bodo niti mali pivovarji, in sicer Lambrate, Pivovarna Ape, 22 Brewing, Varuh, Castra in pivovarna Parenza.

Za dober zaključni vtis in vse sladkosnede bosta poskrbela Kavarna Triglav in Sladki cekini.

Pripravili so tudi program, ki bo dogodku dal pridih poletnega sproščenega druženja. Med enajsto in četrto uro popoldne bo možno uživati v popularni glasbi, v popoldanskih urah pa se jim bo pridružil primorski DJ Exo Beltram, ki bo dogodek poživel s house ritmi. Pozno popoldne pripravljajo tudi ocenjevanje s strokovno žirijo, ki bo razglasila najboljšo kombinacijo okusov na prvem dogodku Viva la pasta.

Ker pa ste vi obiskovalci zelo pomembna žirija, vam skupaj z okusno.je pripravljajo nagradno igro, v kateri bo možno glasovati za najboljšo jed dogodka.

Dogodka ne gre zamuditi, saj bo ogromno zabave, druženja, dobre hrane in pijače. S prijatelji boste zagotovo ustvarili nove spomine, se družili z vrhunskimi chefi, tudi MasterChefi, prijaznimi vinarji in pivovarji, ter domov odnesli tudi kakšno novo kulinarično idejo!

Več o dogodku: www.vivalapasta.si

FB: Viva la pasta

Zanimivo /povezane novice