Šport
sreda, 12. junij 2019

UŠZP v sodelovanju z vsemi generacijami

Osveščamo o pomenu gibalno/športne aktivnosti

V mesecu juniju bo Univerzitetna športna zveza Primorske, v sodelovanju s Centrom dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, pomagala pri izvajanju aktivnosti za člane Društva upokojencev Marezige.

Vsako sredo ob 9.00, bo v Marezigah potekala »Medgeneracijska vadba«, s katero želimo opozoriti na pomembnost medgeneracijskega sodelovanja, ki je dorečen z Dogovorom o medgeneracijskem sodelovanju, ki so ga decembra 2017 podpisale Dijaška organizacija Slovenije, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije. S tem so se med drugim zavezale, da bodo s skupnimi močmi oblikovale predloge za zmanjševanje socialne neenakosti v družbi, ter za zagotavljanje socialne in dohodkovne varnosti v vseh življenjskih obdobjih, se zavzemale za aktivno vključevanje mladih in starejših v ekonomsko, družbeno ter politično življenje in za aktiven prenos znanj in izkušenj med generacijami.

Danes je potekala prva vadbena ura in imeli smo se super! Na UŠZP, bi bili radi s svojo aktivnostjo vzor in motivacija starejšim generacijam, ter jih spodbudili k ohranjanju dobre psihološke in fiziološke pripravljenosti.

Znanje ima večjo moč, če ga delimo!Zanimivo /povezane novice

mladi upi
27.10.2020

Razpis Mladi upi 2020

Do 10. 11. 2020 razpis za podporo mladim talentom iz vrst umetnosti, znanosti in (para)športa.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi