Izobraževanje
petek, 13. oktober 2017

Univerzitetni programerski maraton

Koper bo v soboto, 14.10.2017, gostil finalni del Univerzitetnega programerskega maratona.

Univerza na Primorskem bo, ob podpori Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v soboto, 14. oktobra, gostila finalno kolo UPM – Univerzitetnega programerskega maratona. V njem se bodo študentske ekipe pomerile tako za naslov slovenskega prvaka oziroma prvaka posameznih univerz kot tudi za uvrstitev na tekmovanje Central Europe Regional Contest – CERC 2017, ki bo potekalo med 17. in 19. novembrom v Zagrebu.

Na sobotnem finalu bodo imeli študenti pet ur časa za reševanje devetih nalog. Rešene naloge bodo tokrat prinesle dvojno število točk, zaradi česar je boj za prva mesta še povsem odprt: skupno število doslej doseženih točk vodilnih ekip se namreč razlikuje zgolj za točko ali dve.

Zaključnega dogodka se bodo udeležile prve štiri uvrščene ekipe iz Maribora, Kopra in Ljubljane, ki so se na skupni lestvici uvrstile do vključno 21. mesta.

Tekmovanje bo potekalo od 10.00 do 15.00 na UP FAMNIT, netekmovalci pa so vabljeni na predstavitev nalog in rešitev ob 16.15 ter na slovesno razglasitev rezultatov.

Več o UPM 2017 in o sobotnem urniku lahko preberete tukaj. Sponzorja letošnjega UPM sta ŠOUP in VideoLectures.NET.

Zanimivo /povezane novice