Šport
petek, 12. januar 2018

Učinkoviti prijemi samoobrambe

UŠZP vabi na brezplačno delavnico samoobrambe.

Univerzitetna Športna zveza Primorske v ponedeljek, 25.1.2018, vabi na brezplačno delavnico samoobrambe po projektu ''Nasilje obstaja! Kaj sedaj?''. Delavnica bo potekala v telovadnici OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio (Gimnazijski trg 7, Koper) od 19. do 20.30 ure.

Ker se zavedamo, da je nasilje iz dneva v dan vse večji problem, tako v šolah, na delovnih mestih in na splošno v vsakdanjem življenju, Društvo napredno obrambno–borilnih metod ponovno ponuja možnost praktične preizkušnje prijemov samoobrambe.

Na delavnici bodo udeleženci seznanjeni s pomenom pravilnega ravnanja v različnih konfliktnih situacijah,  o učinkovitosti in uporabnosti lastnega telesa v vlogi glavnega orodja pri samoobrambi na naraven ter spontan način in kako dane reakcije lahko uporabimo v stresnih primerih. Učili se bomo osnovne položaje, udarce ter načine kako varovati sebe in lasten (intimni) prostor z izredno preprostimi, učinkovitimi in uporabnimi tehnikami, brez nekoristnih in akrobatskih gibov/elementov. Kot zelo pomemben del bodo predstavljeni in prikazani različni vzorci obnašanja in pristopi potencialnih nadlegovalcev oz. nasilnežev ter kako reagirati. Vključena bo tudi verbalna samoobramba in popestritev s situacijskimi primeri. Delavnico bo vodil Aljoša Gorup, glavni inštruktor v Društvu naprednih obrambno–borilnih metod z asistenti.

Predprijave niso potrebne.

Zanimivo /povezane novice