Izobraževanje
ponedeljek, 12. marec 2018

Teden možganov 2018

Letošnje dogajanje poteka pod naslovom Na sanjah svet stoji.

Društvo Biopsihologov Slovenije v sodelovanju s slovenskim društvom za nevroznanost Sinapsa organizira Teden možganov, ki se izvaja v več slovenskih mestih, med katerimi je tudi Koper. Predavanja se bodo odvijala tretji teden v marcu (od 13. do 15. marca), na Fakulteti za humanistične študije (FHŠ) v predavalnici Tramontana (Titov trg 5). V Famnitovi čitalnici Galeb (Kettejeva ulica 1) pa se je možno udeležiti dveh filmskih večerov.

Letošnje dogajanje poteka pod naslovom Na sanjah svet stoji. Kaj so sanje? Čemu služijo? Zakaj moramo tretjino življenja prespati? S temi vprašanji se mnogi ubadajo že tisočletja in do nedavnega se je zdelo, da pri iskanju odgovorov niso prav nič uspešni. Sodobna znanost nam prvič v zgodovini odstira tančice teh skrivnostnih fenomenov. Skozi letošnji Teden možganov bodo organizatorji predstavili najnovejša odkritja o sanjanju, sanjarjenju in spanju.

Več informacij o samem programu je dostopnih na spletni strani Sinapsa, Teden možganov ali Društva biopsihologov Slovenije.


Zanimivo /povezane novice